Antena 3 CNN Actualitate Furtunile fac primele victime. Un bărbat a murit în maşina blocată de ape

Furtunile fac primele victime. Un bărbat a murit în maşina blocată de ape

Furtunile fac primele victime. Un bărbat a murit în maşina blocată de ape
24 Mai 2012   •   17:59
UPDATE 20,00: Trenul Regio Oneşti - Buzău, în care se aflau 150 de călători, rămas blocat, joi după-amiază, în Staţia CFR Oneşti după ce apa a inundat linia ferată, a fost pus în mişcare după aproximativ o oră, odată cu retragerea apei de pe calea ferată. După aproximativ o oră în care s-a aşteptat deblocarea liniei, trenul Regio Oneşti - Buzău, în care se aflau 150 de călători, a plecat în cursă, odată cu retragerea apei de pe acel sector de cale ferată inundat în urma unei ploi torenţiale. În scurt timp însă, după ce trenul a trecut de sectorul inundat continuându-şi călătoria, reprezentanţii CFR au decis să blocheze din nou traficul feroviar pe linia respectivă pentru a verifica terasamentul.

UPDATE 18,25
: Un bărbat în vârstă de 50 de ani, care se afla într-un autoturism rămas izolat între localităţile Oneşti şi Caşin din cauza unui sector de drum inundat, a murit, joi după-amiază, înainte ca echipajul de ambulanţă deplasat la intervenţie să-l mai poată resuscita. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, autoturismul în care se afla bărbatul de 50 de ani rămăsese blocat, alături de alte trei maşini, pe drumul judeţean DJ 115, la câţiva kilometri de municipiul Oneşti, după ce un torent de apă a inundat şoseaua în zona respectivă.   La un moment dat, băcăuanul a intrat în stop cardio-respirator şi a fost solicitată atât intervenţia unei ambulanţe, cât şi a unui echipaj ISU, având în vedere situaţia existentă în acea zonă. În acest caz, Poliţia va declanşa o anchetă pentru a stabili cu exactitate în ce condiţii a murit bărbatul de 50 de ani.

Un tren în care se află aproximativ 150 de pasageri a rămas blocat, joi după-amiază, în Gara Oneşti, după ce apa a inundat calea ferată, la ora transmiterii acestei ştiri la faţa locului intervenind pompierii, scrie Mediafax.
   
"Trenul a fost oprit în Staţia CFR Oneşti după ce s-a constat că linia a fost inundată pe un sector din apropiere de municipiul Oneşti. Se aşteaptă retragerea apei şi după ce vor fi făcute verificările la linie de către cei de la CFR, trenul va fi pus în mişcare", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu. Trenul Regio rămas blocat în Gara Oneşti are ca destinaţie Buzău.    

Cel puţin 20 de gospodării din municipiul Oneşti au fost inundate, iar mai multe drumuri au fost blocate, joi după-amiază, în urma ploilor torenţiale.
   
Totodată, un echipaj de pompieri al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a intervenit la ieşirea din Oneşti pentru a salva cu barca pneumatică un bărbat care rămăsese izolat într-un copac înconjurat de ape, pe un câmp. Bărbatul s-a urcat în copac când a observat că există riscul să fie luat de torente.
   
"La 112 am fost sesizaţi că existau şi patru autoturisme blocate de ape între Oneşti şi localitatea Caşin. De asemenea, intervenim pentru rezolvarea unei alte situaţii de urgenţă apărută şi în localitatea Filipeşti, unde alte două maşini au rămas izolate din cauza blocării drumului din zonă", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.
   
Potrivit acestuia, efectele polilor torenţiale căzute în zona de sud a judeţului Bacău ar putea fi mult mai mari, ISU primind în continuare noi sesizări de la populaţie şi autorităţi.  

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close