Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Pascu, inventator, promite să ne scadă facturile la energie pe timpul iernii

Gabriel Pascu, inventator, promite să ne scadă facturile la energie pe timpul iernii

Gabriel Pascu, inventator, promite să ne scadă facturile la energie pe timpul iernii
03 Sep 2008   •   19:44

Un inventator şi un ventilator promit să ne scadă facturile la energie pe timpul iernii. Dispozitivul poate fi montat pe calorifer şi nu consumă niciun fel de energie.

Acesta poate fi folosit atât de cei cu centrale termice, cât şi de persoanele care au repartitoare, funcţionând pe principiul redirecţionării curenţilor de aer din calorifer direct în cameră. Gabriel Pascu şi-a înregistrat deja invenţia la OSIM şi se pregăteşte acum pentru testele de funcţionare.

"Cu acest dispozitiv camera se va putea încălzi de trei ori mai repede", spune Pascu. "Ventilatorul nu este electric, aşa că nu consumă curent. Este acţionat cu o turbină care foloseşte pentru rotaţie curentul din radiator." Inventatorul susţine că sistemul lui poate micşora factura de 3 ori.

Dispozitivul a fost înregistrat de inventator la Oficiul de Stat pentru Invenţii. Mai rămân testele reale, în condiţii de iarnă, precum si o mică problemă cu principiile termodinamicii: dacă pereţii devin mai reci, ei vor sfârşi prin a răci şi aerul, cu riscul ca, în final, câştigul să fie mai mic.

Oricum, inventatorul spune că sistemul nu costă mult, 250 de lei, şi că e în căutare de un fabricant care să-i producă în serie invenţia.



Observator

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close