Antena 3 Actualitate Gabriela Firea acuză PNL de fake-news: Nu primarul general decide acest lucru!

Gabriela Firea acuză PNL de fake-news: Nu primarul general decide acest lucru!

de Dan Gabor    |    08 Sep 2020   •   17:00
Gabriela Firea acuză PNL de fake-news: Nu primarul general decide acest lucru!
Sursa foto: Hepta

Atributul stabilirii locurilor speciale pentru afișaj electoral nu este al primarului general, ci al primarilor de sector, transmite Gabriela Firea. Edilul îi acuză pe liberali de fake-news și încercare de dezinformare publică.

„PNL mă acuză de lucruri inventate, așadar ori nu cunoaște legea, ceea ce e puțin probabil, ori folosește cele mai josnice metode în încercarea de a mă discredita. PNL București mă acuză că nu am stabilit locurile speciale pentru afișaj electoral, atribuție care însă ține de sectoare.

Cum să numești această atitudine, dacă nu fake-news și încercare de dezinformare publică? Subliniez: emiterea dispozițiilor cu privire la aceste locuri nu este atributul primarului general, ci al primarilor de sector”, declară Gabriela Firea.

Potrivit edilului, prefectul, care este reprezentantul Guvernului în teritoriu, a solicitat acest lucru primarilor de sector din București.

„Tocmai Guvernul PNL, care este, conform legii, responsabil de organizarea alegerilor locale la nivel național, nu cunoaște acest lucru? Mai mult decât atât, realitatea este că în Capitală acest proces este deja realizat: toți primarii de sector au emis dispozițiile prin care au stabilit aceste amplasamente. Este încă o dovadă că acest Guvern nu vine cu soluții pentru rezolvarea problemelor reale, ci doar cu acuzații la adresa adversarilor politici, în încercarea de a câștiga capital de imagine”, adaugă Gabriela Firea.

PNL București a acuzat-o pe Gabriela Firea că "a încălcat în mod flagrant legea"

PNL Bucureşti a anunţat, marţi, că a sesizat Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti după ce primarul general Gabriela Firea „a încălcat în mod flagrant şi deliberat legea”.

„Deşi campania electorală are o perioadă mai scurtă din cauza epidemiei de COVID–19, Primarul General al Capitalei a refuzat să emită, la aproape două săptămâni de la începerea campaniei, dispoziţia de primar prin care să stabilească locaţiile în care urmează să fie amplasate panourile pentru afişaj electoral, potrivit Legii nr. 115/2015.

Asta în condiţiile în care legea prevede clar această obligație: 'Primarii sunt obligaţi ca până la începerea campaniei electorale să stabilească, prin dispoziţie, locuri speciale pentru afişaj electoral şi să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora'", se arată în comunicatul PNL.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close