Antena 3 CNN Actualitate Firea: "Cinismul e la putere. PNL-USR sunt alături de marile corporații, nu de oameni”

Firea: "Cinismul e la putere. PNL-USR sunt alături de marile corporații, nu de oameni”

Senatorul PSD, Gabriela Firea a lansat un nou mesaj critic la adresa actualei guvernări pe care o acuză de cinism, de sărăcirea românilor şi de susţinerea marilor companii prin scumpirea energiei.

Firea: "Cinismul e la putere. PNL-USR sunt alături de marile corporații, nu de oameni”
de Claudia Popovici    |    08 Ian 2021   •   16:40

Gabriela Firea consideră că PNL a pus "carul înaintea boilor" incercând să abată atenția și să creeze aparența că îi pasă de oameni.

"Sārācirea românilor este consecinta directa a actualei guvernari fārā empatie fatā de cetateni. Cinismul e la putere! Scumpirea energiei a determinat mereu cresterea preturilor la majoritatea produselor si serviciilor. Va fi un fenomen imposibil de controlat. Piata se regleaza singurā”, a spus Firea în postarea de pe Facebook.

Firea a analizat apoi măsurile luate în guvernările social-democrate care au fost mereu alături de oameni, faţă de măsurile actuale guvernări care promovează austeritatea.

"Nebunia facturilor la energie arată diferența uriașă de viziune dintre noi și actuala guvernare “de dreapta” austerā. În timp ce guvernārile social-democrate au fost mereu alături de oameni, PNL-USR sunt alături de marile corporații. În timp ce PSD a amânat liberalizarea prețurilor la energie pentru a se crea un sistem de protejare a consumatorilor vulnerabili, cei de la PNL au dat voie companiilor din energie să crească prețurile înainte de a fi definit măcar consumatorul vulnerabil”, a mai spus Firea în postarea de pe Facebook.

Firea: "PNL a pus carul înaintea boilor”

"În timp ce PSD introdusese o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, pentru a avea resurse pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, cei de la PNL au anulat taxa doar pentru a îngrășa profitul marilor corporații.

PSD va susține întotdeauna mediul de afaceri astfel încât firmele să poată genera prosperitate pentru oameni.

Este însă profund greșit să iei măsuri care doar cresc profitul companiilor, în detrimentul oamenilor.

Foarte grav este însă că nici acum, în ianuarie 2021, încă nu a fost definit  consumatorul vulnerabil.

Aproximativ 4,5 milioane de români se încadrează în această categorie, respectiv consumă până-n 55 de KW/lună.

PNL a pus carul înaintea boilor!

Degeaba încearcă să abată atenția și să creeze aparența că îi pasă de oameni, cu angajamente de genul că legea consumatorului vulnerabil va fi adoptată în cel mai scurt timp”, a mai spus Gabriela Firea în postarea de pe Facebook.

PSD: "Iohannis conduce cabinetul Cîţu ca pe un animal de companie!"

PSD îl avertizează pe premierul Cîţu că analiza Comisiei Europene arată clar de când au început finanţele României să sufere accentuat: dinainte de pandemie.

"Premierul-Datorie Cîțu este supărat că Bruxelles-ul a dezvăluit cât de tare i-a mințit el pe români când a umflat din pix valoarea finanțărilor acordate economiei pentru a depăși criza COVID-19.

În realitate, pe mâna lui Cîțu, România a atins recordul celui mai firav pachet de stimulare dintre țările UE, de doar 1,4% din PIB - de 5 sau chiar 10 ori mai puțin decât vecinii săi", a spus PSD în postarea de pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PSD
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close