Antena 3 CNN Actualitate Gafa lui Băsescu: cei 2 români ucişi în Italia, în noiembrie, au fost 9

Gafa lui Băsescu: cei 2 români ucişi în Italia, în noiembrie, au fost 9

Gafa lui Băsescu: cei 2 români ucişi în Italia, în noiembrie, au fost 9
15 Noi 2007   •   13:27

?Reacţia la fapta lui Mailat este că 9 români au fost ucişi în Italia, în luna noiembrie?. Declaraţia îi aparţine preşedintelui Traian Băsescu şi a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate, miercuri seara. Într-un comunicat de presă remis de preşedinţie, şeful statului revine asupra afirmaţiilor şi recunoaşte grava eroare pe care comis-o. Cei nouă români ucişi ca urmare a faptelor lui Mailat au fost, de fapt, doi. Ceea ce a vrut să spună Băsescu a fost că ?nouă cetăţeni români au fost victime ale unor incidente soldate cu doi morţi, patru persoane rănite şi trei persoane agresate?.

Greşeala preşedintelui a produs însă deja efecte. În contextul relaţiilor aprinse dintre Roma şi Bucureşti, pe forumurile din Peninsulă se poate citi deja destul de des replica ?italienii ne-au omorât nouă români?.

Iată declaraţiile şefului statului, din cadrul emisiunii de miercuri seara:
?Pe data de 3 noiembrie, la Roma, decedată din cauza asurilor, Iuliana S., 49 de ani. Cu foc pus, probabil. La Napoli, pe 10 noiembrie, decedat în urma rănilor suferite, Nazin B., 31 de ani. Tot pe 11 noiembrie, rănit în stare gravă, Aurel F, 30 de ani. Aceşti români au fost atacaţi. Ioana Luminiţa D., 17 ani şi Ionela D., 20 de ani, ambele prostituate au fost găsite moarte, ciopârţite, băgate în saci de plastic. Rozeta Romaniţa, 39 de ani, ucisă în bătaie, nu de români. Deci lucrurile sunt mult mai grave decât par. [...] Reacţia la fapta lui Mailat este că 9 români au fost ucişi în Italia, în luna noiembrie?.

Vedeţi aici COMUNICATUL DE PRESĂ AL PREŞEDINŢIEI (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close