Antena 3 CNN Actualitate Gavril Todean: Fiica mea s-a accidentat cu 10 minute înainte de accidentul lui Orban

Gavril Todean: Fiica mea s-a accidentat cu 10 minute înainte de accidentul lui Orban

Gavril Todean: Fiica mea s-a accidentat cu 10 minute înainte de accidentul lui Orban
20 Dec 2007   •   07:46

Procurorii au început joi audierile în ?dosarul Orban?. Primul chemat la declaraţii a fost Gavril Todean, tatăl fetei pe care ar fi accidentat-o ministrul Orban. După 5 ore de audieri, Gavril Todean a negat ferm că rana fiicei sale ar avea vreo legătură cu accidentul provocat de Ludovic Orban. ?Fiica mea a alunecat pe o scară din faţa casei. Nu Orban mi-a accidentat fata. Toate astea sunt manevre de-ale presei?, a acuzat Todean. Întrebat dacă s-a întâlnit cu ministrul, bărbatul a răspuns că îl cunoaşte doar de la televizor. Părinţii fetei nu vor depune aşadar plângere penală împotriva ministrului. "Fiica mea s-a accidentat cu 10 minute înainte de accidentul lui Orban", a precizat Todean.

TĂRICEANU NU COMENTEAZĂ ACCIDENTUL
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să comenteze deocamdată accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Premierul a precizat astăzi că va aşteapta rezultatul anchetei, şi abia apoi se va pronunţa cu privire la situaţia ministrului. -

Primele sancţiuni în ?dosarul Orban?
La patru zile de la controversatul accident comis de Ludovic Orban, se dau primele sancţiuni pentru bâlbâielile din acest caz. Agentul de poliţie de la dispeceratul Poliţiei Capitalei, care a preluat apelul de la 112, a fost sancţionat cu 20% din salariu pe următoarele trei luni, pentru conduită neprofesională. Iar poliţiştii trimişi la locul accidentului riscă să fie daşi afară. Ei sunt cercetaţi, din ordinul ministrului de Interne Cristian David.

Ministrul spune că i s-a furat un document foarte important din maşină, după accident
În ciuda tuturor acuzaţiilor care planează asupra sa, ministrul Ludovic Orban nu se lasă. Într-un interviu acordat jurnalului ?Gardianul?, Orban a făcut o declaraţie surprinzătoare: cineva i-ar fi umblat în maşină, după producerea accidentului. Ministrul le-a declarat jurnaliştilor că, în timpul celor trei ore în care a rămas la locul accidentului, a plecat de lângă autovehiculul său să bea o cafea. În răstimp, ?la maşina mea s-a umblat(...) în mod evident?, la revenire el observând că i-a dispărut ?un document foarte important, (...) un document de partid?.

Orban acuză presa şi poliţia că mint
Dar suspiciunile ministrului nu se opresc aici. El acuză presa şi poliţia că mint şi că, de fapt, totul este o înscenare plecată dintr-o zonă vecină cu locul accidentului. Cum acesta a avut loc în cartierul Cotroceni, e lesne de înţeles că ministrul face aluzie la administraţia prezidenţială. În plus, Orban a declarat pentru ?România liberă? că, în aprilie 2006, când preşedintele Traian Băsescu a urcat la volan după ce consumase alcool, nimeni nu s-a sesizat. După accidentul de duminică, Ludovic Orban nu a mai dat niciun fel de declaraţie pentru presă şi şi-a trimis reprezentant la şedinţa de Guvern de miercuri.

?România liberă? a obţinut răspunsuri la câteva întrebări privind neconcordanţele dintre declaraţiile sale, ale martorilor şi ale poliţiei. Ludovic Orban susţine că a aşteptat 3 ore până la venirea poliţiei şi că nu a fost vorba de nicio victimă. Întrebat dacă este forţat să demisioneze, ministrul Transporturilor a negat, precizând că informaţia este vehiculată în mod eronat de presă.

Reporter: Credeţi că este un atac?
L. Orban: Bineînţeles. Este un atac care este concertat într-o direcţie foarte apropiată de locul accidentului (n.r. - Cotroceni).

Totodată, Ludovic Orban spune că nu e normal ca Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să se autosesizeze şi să ceară un dosar care nu există şi precizează că există o diferenţă între infracţiune şi contravenţie. Mai mult, ministrul se plânge că s-a vorbit prea mult în cazul său despre suspiciuni.

Reporter: Ştim de la poliţie despre suspiciunea că ar exista o victimă în acest accident.
L. Orban: Ce este asta suspiciune? Şi eu bănuiesc că Băsescu era beat mort când a condus maşina personală după ce a stat la şpriţ cu Becali. S-a autosesizat cineva în cazul ăsta? Vedeţi? Păi, şi atunci să nu se facă vorbire despre faptul că cineva uzează de calităţile oficiale.

Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close