Antena 3 CNN Actualitate Gemene salvate de o fetiţă aflată în moarte cerebrală

Gemene salvate de o fetiţă aflată în moarte cerebrală

Gemene salvate de o fetiţă aflată în moarte cerebrală
02 Sep 2008   •   18:41

Gemenele Adelina şi Andreea sufereau de insuficienţă renală gravă. Fetiţele au primit rinichii unui copil de trei ani aflat în moarte cerebrală în urma unui accident de maşină. Gemenele sunt acum în stare bună şi părăsesc spitalul în care au fost operate. Andreea şi Adelina aveau doar 10 ani, când medicii au descoperit că suferă de insuficienţă renală în stare avansată. Singura lor şansă era transplantul renal, dar speranţele de a găsi doi rinichi compatibili păreau foarte mici.

Pe lista de asteptare a Institutului de Urologie si Transplant din Cluj-Napoca sunt aproape o mie de persoane. Salvarea fetiţelor a venit după doi ani de aşteptare. Părinţii unei fetiţe de trei ani, în moarte cerebrală în urma unui accident rutier, au acceptat să doneze rinichii micuţei.

Gemenele au primit fiecare câte un rinichi, iar operaţia a avut loc la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca. Fetiţele vor fi mutate la Clinica de Pediatrie, pentru a mai fi ţinute sub observaţie câteva zile. Medicii spun că gemenele au reacţionat foarte bine la toate tratamentele şi au toate şansele de a avea o viaţă normală.

Antena3

×
Parteneri
Atac la ambasada Israelului din Bucureşti
x close