Antena 3 CNN Actualitate General Motors scoate la licitaţie 200 de maşini de colecţie pentru a strânge bani (FOTO)

General Motors scoate la licitaţie 200 de maşini de colecţie pentru a strânge bani (FOTO)

General Motors scoate la licitaţie 200 de maşini de colecţie pentru a strânge bani (FOTO)
Sursa foto: first ford thunderbird
15 Ian 2009   •   17:43

General Motors scoate la licitaţie, în această săptămână, 200 de maşini clasice din colecţia pe care o deţine. Licitaţia Barret-Jackson, locul unde maşinile îşi vor căuta cumpărătorii, are loc anual în Scottsdale, Arizona. Prin această mişcare, compania încearcă să strângă lichidităţi din orice sursă posibilă.
Printre cele 200 de automobile de colecţie pe care le scoate la vânzare General Motors se numără un Cadillac DeVille construit special pentru Papa Ioan Paul al II-lea. Papa a folosit vehiculul o singură dată, în vizita efectuată în Mexico City, în ianuarie 1999.

Cadillac-ul are un scaun pluşat, care se înalţă prin intermediul unui sistem hidraulic. Cu toate că a primit binecuvântarea Papei, maşina nu a fost considerată suficient de sigură de către echipa care asigura paza Papei.
La licitaţie poate fi achiziţionat şi un Buick Blackhawk, o decapotabilă-concept de 2+2 locuri, construită pentru aniversarea a 100 de ani de la fondarea GM. Are o grilă frontală specifică anilor `30, o caroserie a anilor `40, acoperiş hardtop retractabil şi faruri ascunse.

Propulsorul din 1970 este un V8 de 7,5 litri care dezvoltă 463 cai putere. Stilata maşină atinge 100 de kilometri la oră în mai puţin de 5 secunde. Acoperişul este confecţionat din fibră de carbon, jantele de aliaj cu cinci spiţe au 18 inch, şi nu trebuie omis faptul că întregul automobil este construit manual.
La vânzare este scos şi Pontiacul GTO care a fost condus de Vin Diesel în filmul "XXX", dar şi limuzina folosită în peliculele "In the Line of Fire" şi "The American President". Vor fi licitate şi vehicule construite pentru expoziţia SEMA dar şi maşinile de siguranţă (Pace Cars) utilizate la cursele auto.

În prima zi de licitaţii GM a reuşit să vândă un automobil House Car din 1925, pentru 112.000 de dolari. De asemenea GM a donat vehicule pentru o acţiune de binefacere, printre care şi primul Chevrolet Camaro, varianta 2010.
În total GM speră să colecteze, cu colecţia de maşini scoasă la licitaţie, aproximativ 5 milioane de dolari. Totuşi, această sumă nu va ajuta prea mult gigantul auto american având în vedere că a înregistrat pierderi de aproximativ 1 miliard pe lună.
Fotografii: worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors licitatie Arizona
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close