Antena 3 CNN Actualitate Generalii Chiţac şi Stănculescu au fost transportaţi la spitalul penitenciarului Jilava

Generalii Chiţac şi Stănculescu au fost transportaţi la spitalul penitenciarului Jilava

Generalii Chiţac şi Stănculescu au fost transportaţi la spitalul penitenciarului Jilava
15 Oct 2008   •   21:21

Generalii Mihai Chiţac şi Victor Atanasie Stănculescu au fost transportaţi la spitalul penitenciarului Jilava, unde vor rămâne 72 de ore, pentru a se stabili dacă starea lor de sănătate permite mutarea în penitenciar.
Victor Atanasie Stănculescu a fost arestat miercuri seară la hotelul Howard Johnson din Bucureşti. Acesta se afla acolo pentru a susţine o conferinţă de presă. Generalul a fost transportat la Poliţia capitalei, unde a fost supus unui control medical.
Şi generalul în rezervă Mihai Chiţac a fost ridicat miercuri după amiază, în jurul orei 15:30 de poliţiştii din Capitală, în urma mandatului emis de instanţa militară. Chiţac a fost dus la Poliţia Capitalei, unde au fost îndeplinite formalităţile de încarcerare.
În momentul ridicării, generalul Chiţac a declarat că adevărul despre revoluţie este cunoscut doar de istorici, însă că el se va supune legii.
După 10 ani de procese, generalii în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac au fost condamnaţi la închisoare. 15 ani după gratii, aceasta este sentinţa dată de magistraţii Instanţei Supreme, pentru evenimentele de la Timişoara, din decembrie 1989. Instanţa Supremă a respins recursul lor şi a decis menţinerea sentinţei din aprilie 2007. Cei doi generali sunt acuzaţi de omor deosebit de grav.
O figură importantă în cadrul evenimentelor de la 1989, Gelu Voican Voiculescu, i-a luat apărarea lui Atanasie Stănculescu. El a mai declarat că în acest caz au fost îndeplinite nişte comenzi politice. În plus, a atras atenţia că Atanasie Stănculescu nu a luat deciziile privind eveninentele săngeroase de la Timişoara.
Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close