Antena 3 CNN Actualitate Generalii Constantin Degeratu şi Silviu Predoiu, audiaţi în secret în procesul colonelului SIE Ionel Dragomir

Generalii Constantin Degeratu şi Silviu Predoiu, audiaţi în secret în procesul colonelului SIE Ionel Dragomir

Generalii Constantin Degeratu şi Silviu Predoiu, audiaţi în secret în procesul colonelului SIE Ionel Dragomir
12 Mar 2008   •   20:54

Consilierul de stat la Cotroceni, generalul în rezervă Constantin Degeratu, şi directorul-adjunct al Serviciului de Informaţii Externe, generalul Silviu Predoiu, au fost audiaţi ca martori în procesul colonelului în rezervă SIE Ionel Dragomir. Audierea celor doi generali a avut loc la Curtea de Apel Bucureşti, în şedinţă secretă care a durat peste şase ore. Potrivit Mediafax, numele colonelului în rezervă Ionel Dragomir a apărut în ancheta privitoare la răpirea jurnaliştilor români în Irak.

Ionel Dragomir a fost dat afară din cadrul Serviciului de Informaţii Externe în 2005, în urma unor zvonuri potrivit cărora ar fi transmis informaţii secrete ziaristului Ovidiu Ohanesian, unul dintre cei trei jurnalişti români răpiţi în Irak.

Consilierul prezidenţial general în retragere Constantin Degeratu nu a dorit să detalieze motivele pentru care a fost chemat la audieri. ?Am fost citat pentru că domnul Dragomir dorea să clarifice o problemă, legată de activitatea dânsului. Pentru acea problemă fusese în audienţă la mine?.

Chiar preşedintele Traian Băsescu a făcut trimitere la colonelul Ioan Dragomir, despre care spunea că a pus în pericol eforturile de a-i elibera pe românii răpiţi în Irak. Totuşi, fostul colonel a susţinut că nu-l cunoaştea pe Ovidiu Ohanesian. Şi jurnalistul a negat că l-ar fi ştiut pe ofiţerul SIE.

Ohanesian consideră însă că de vină pentru revocarea ofiţerului din SIE este directorul adjunct Silviu Predoiu. ?Datorită intervenţiei prim-adjunctului SIE Silviu Predoiu pe lângă preşedintele Traian Băsescu, Dragomir a fost anchetat, călcat în picioare, pentru că mi-ar fi dat mie informaţii strict secrete. Ori, eu nu l-am vazut pe Dragomir până când nu a apărut în presă?, a declarat Ohanesian.

Colonelul Ioan Dragomir le cere judecătorilor Secţiei de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti să anuleze ordinul prin care a fost revocat din cadrul SIE şi trecut în rezervă fără drept de a primi pensie militară.

Antena 3

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close