Antena 3 CNN Actualitate Generalul acuzat că a sustras 180.000 de dolari din fondurile DGIA, condamnare blândă

Generalul acuzat că a sustras 180.000 de dolari din fondurile DGIA, condamnare blândă

Iulian Cristian Gherghe, general-maior în rezervă și fost director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), a fost condamnat definitiv, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an şi cinci luni închisoare cu suspendare pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

Generalul acuzat că a sustras 180.000 de dolari din fondurile DGIA, condamnare blândă
de Gabriel Dano    |    07 Dec 2021   •   17:35

Fostul director adjunct al Direcţiei de informaţii a apărării, Iulian Cristian Gherghe, a fost arestat preventiv la începutul lunii martie. Acesta a fost acuzat că ar fi furat aproape 180.000 de dolari din fondul de război al României, pentru a-şi cumpăra un teren de casă.

El a ţinut banii timp de un an într-un seif, iar apoi s-a folosit de ei ca să își cumpere un teren în Corbeanca pentru a-și construi o casă.

Gherghe și-ar fi recunoscut în parte vina, motivând că a luat banii cu titlu de "împrumut". Decretul privind trecerea în rezervă a generalului Iulian Gherghe a fost semnat la începutul anului de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit soluţiei primei instanţe, Iulian Cristian Gherghe va sta 2 ani şi 6 luni sub supravegherea Serviciul de Probaţiune Ilfov, perioadă în care trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare la Primăria comunei Cornetu sau Şcoala Gimnazială nr. 1 Cornetu.

Prejudiciul material cauzat a fost reparat în întregime în cursul urmăririi, de către inculpat, prin restituirea sumei sustrase, potrivit Parchetului Militar CAB.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close