Antena 3 CNN Actualitate Generalul Pleşiţă şi 5 foşti diplomaţi sunt acuzaţi de terorism

Generalul Pleşiţă şi 5 foşti diplomaţi sunt acuzaţi de terorism

Generalul Pleşiţă şi 5 foşti diplomaţi sunt acuzaţi de terorism
07 Noi 2007   •   12:13

Nicolae Pleşiţă şi cinci foşti diplomaţi români sunt acuzaţi de acte de terorism. Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului a depus miercuri o sesizare penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care generalul de Securitate Nicolae Pleşiţă şi cinci foşti diplomaţi ai Ambasadei Republicii Socialiste România la Bonn sunt acuzaţi de omor deosebit de grav, tentativă de omor deosebit de grav, lipsirea ilegală de libertate, vătămare corporală gravă, abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Sesizarea penală este însoţită de documente de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, CIA, STASI şi Securitatea comunistă ungară, adrese oficiale, mărturii din diferite surse şi articole de presă. Acestea fac referire la plasarea, în februarie 1981, a unor dispozitive explozive în coletele expediate către Paul Goma, Nicolae Penescu şi Şerban Orescu.

Este a patra sesizare penală depusă de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în Romania, după demersul împotriva ofiţerilor de Securitate care au racolat minori, cel împotriva a 210 comandanţi de penitenciare acuzaţi de genocid şi cel împotriva colonelului de Securitate Gheorghe Enoiu, acuzat de crime împotriva umanităţii.

Antena 3

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close