Antena 3 CNN Actualitate George W. Bush soseşte marţi în România

George W. Bush soseşte marţi în România

George W. Bush soseşte marţi în România
31 Mar 2008   •   19:39

Preşedintele american George Bush vine marţi în România, pentru a doua oară de când se află la Casa Albă. Bush a plecat deja de la Washington dar, înainte de a veni la Bucureşti, este aşteptat în Ucraina. Vecina de la nord este una dintre ţările care speră să obţină statutul de ţară candidată la aderarea la NATO, însă nu toţi ucrainienii îşi doresc apropierea de alianţa nord-atlantică.

Mii de oameni s-au adunat, cu doar câteva ore înainte de sosirea preşedintelui american, în faţa pieţei Independenţei din capitala ucraineană Kiev şi au afişat bannere cu mesaje ostile liderului de la Casa Albă. Manifestanţii au ars portrete ale lui George W. Bush.

În pofida opoziţiei Moscovei, Statele Unite susţin aderarea Ucrainei la NATO. Bush Junior a fost huiduit şi în Statele Unite, înainte de a pleca spre summitul NATO. Liderul american a fost fluierat pe noul stadion al echipei de baseball Washington Nationals.

BUSH HUIDUIT ÎN AMERICA -

În mai bine de trei ani, preşedintele SUA, George W. Bush şi cel al României, Traian Băsescu s-au întâlnit, oficial, de două ori.

Înainte de prima discuţie cu Traian Băsescu, liderul SUA declara că speră că Adrian Năstase va câştiga alegerile prezidenţiale. Această declaraţie a lui Bush a fost făcută în 2004, înaintea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.

Declaraţia preşedintelui american a fost atunci intens speculată. După doar 8 luni, George W. Bush era tot la Casa Albă, şi-l primea în Biroul Oval pe noul preşedinte al României, Traian Băsescu.

BUSH, A DOUA OARĂ ÎN ROMÂNIA -

În România, prima întâlnire pe care o va avea preşedintele George W. Bush va fi, cel mai probabil, cu militarii americani, la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. După scurta întrevedere cu soldaţii, preşedintele american va pleca, la Neptun, unde se va întâlni cu Traian Băsescu.

Observator

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close