Antena 3 CNN Actualitate Georgeta Luchian Tudor, soţia artistului Tudor Gheorghe, a murit în urma infecţiei cu COVID

Georgeta Luchian Tudor, soţia artistului Tudor Gheorghe, a murit în urma infecţiei cu COVID

Actriţa Georgeta Luchian Tudor, soţia interpretului Tudor Gheorghe, a încetat din viaţă iar ultimele informaţii arată că femeia, în vârstă de 86 de ani, era infectată cu coronavirus.

Georgeta Luchian Tudor, soţia artistului Tudor Gheorghe, a murit în urma infecţiei cu COVID
de Loredana Chimoiu    |    26 Ian 2021   •   17:15

Confirmarea decesului a venit de la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova.

Georgeta Luchian Tudor a fost iniţial internată la spitalui de Boli Infecţioase din Craiova şi transferată, luni, la Spitalul CFR din municipiu, unde a pierdut lupta cu boala.

Cine a fost actriţa Georgeta Luchian Tudor

Teatrul Național "Marin Sorescu" anunță cu tristețe plecarea la cele veșnice a actriței Georgeta Luchian Tudor, una dintre actrițele emblematice ale unei instituții pe care a slujit-o cu un talent ieșit din comun.

Instituția este alături în aceste momente de soțul ei, artistul Tudor Gheorghe.

Născută la Brăila (6 septembrie 1934), Georgeta Luchian Tudor (numele de familie, Loch), a absolvit Institutul de Teatru în 1963, clasa profesor Ion Șahighian, asistenți David Esrig și Călin Florian.

A dorit să fie ziaristă, dar teatrul a câștigat în ea una dintre actrițele de rasă, de a cărei noblețe artistică s-au bucurat generații de spectatori craioveni și nu numai.

A debutat la Naționalul craiovean în rolul Fanchette, în spectacolul „Nunta lui Figaro” de Beaumarchais (1963). Farmec, gingășie, generozitate, așa a fost caracterizată în anii ce au venit, când a fost distribuită în roluri feminine complexe: Maria Lothundiaz (Valetul de cupă de H. de Balzac), Cenușăreasa (Pantofiorul de aur de E. Lițu), Dona Anna (Țărăncuța din Getafe de Lope de Vega), Cellia (Volpone de Ben Johnson), Dona Angela (Doamna nevăzută de Calderon de la Barca), Păuna (O piatră de hotar de Ion D. Sîrbu), Ara (Arca Bunei Speranțe de Ion D. Sîrbu), Clarice (Slugă la doi stăpâni de Goldoni), Sanda Augustin (Amurgul acela violet de Ion D. Sîrbu), Marion (Marion Delorme de V. Hugo), Domnișoara Nastasia (Domnișoara Nastasia de G. M. Zamfirescu), Nora (Nora de H. Ibsen), Viorica (Micul infern de Mircea Ștefănescu) etc. A jucat în spectacole regizate de cunoscuți regizori: Georgeta Tomescu, Ion Maximilian, Valentina Balogh, Cătălina Buzoianu, Petre Sava-Băleanu, Călin Florian, Riszard Sobolewski, Cristian Hadji-Culea, Daniela Peleanu, Mircea Cornișteanu, Mihai Manolescu, Silviu Purcărete și alții.

În spectacolul “Micul infern” a jucat alături de soțul ei, artistul Tudor Gheorghe, cu care a fost împreună timp de 56 de ani. Cândva, Tudor Gheorghe declara: “Au fost ani frumoși, petrecuți lângă femeia care m-a îngrijit, m-a iubit și mă susține", se precizează în comunicatul instituţiei.

Actriţa va fi înmormântată miercuri, la ora 13, la cimitirul Ungureni.

×
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close