Antena 3 CNN Actualitate Un tribunal a anulat obligativitatea purtării măștii

Un tribunal a anulat obligativitatea purtării măștii

Decizie surprinzătoare în Germania. Un tribunal a anulat obligativitatea purtării măștii în orașul Düsseldorf. Verdictul magistraților este cu atât mai surprinzător cu cât Germania se confruntă în prezent cu un număr uriaș de cazuri.

Un tribunal a anulat obligativitatea purtării măștii
Sursa foto: Pixabay.com
de Dan Gabor    |    09 Noi 2020   •   23:15

În acest context, municipalitatea orașului a decis ca toți cetățenii să poarte masă de protecție în aer liber, cu excepția parcurilor și a cimitirelor, dacă nu poate fi menținută o distanță de cel puțin cinci metri între două persoane.

Totuși, la sesizarea unui cetățean, magistrații au decis că această hotărâre nu este suficient de clară. Așă că acum autoritățile locale trebuie să se supună decizie tribunalului cât se poate de repede.

Angela Merkel: Vor exista restricţii până când 70% din populaţie va avea imunitate la coronavirus

Cancelarul Angela Merkel a declarat recent că este important să fie menţinute unele dintre restricţiile antiepidemice în Germania până când între 60% şi 70% din populaţie va avea imunitate la SARS-CoV-2.

”Ştim de la alte epidemii că virusul a fost mai mult sau mai puţin învins când între 60% sau 70% din populaţie a avut imunitate, fie pentru că (oamenii) s-au vindecat, fie pentru că au fost vaccinaţi. Atunci pot fi ridicate toate restricţiile. Până atunci trebuie să trăim cu unele restricţii impuse de virus”, a explicat Angela Merkel.

În Germania, s-au infectat până în prezent circa 660.000 de oameni, ceea ce reprezintă aproximativ 0,8% din populaţie.

Angela Merkel a explicat că va începe perioada de vaccinare după un plan definitivat în prezent de guvernul federal şi de cele 16 landuri. Procesul de vaccinare va depinde de numărul vaccinurilor disponibile şi de perioada de imunitate pe care o generează. Potrivit cancelarului german, nimeni nu va fi obligat să se vaccineze.

×
Subiecte în articol: Germania COVID-19 mască de protecție
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close