Antena 3 CNN Actualitate Gerul face victime. 50.000 de români suferă de viroze respiratorii

Gerul face victime. 50.000 de români suferă de viroze respiratorii

Gerul face victime. 50.000 de români suferă de viroze respiratorii
30 Dec 2008   •   10:28

Frigul face victime! Aproape 50 de mii de români s-au ales cu afecţiuni respiratorii acute şi au ajuns la urgenţă. Cei mai expuşi bolilor de sezon sunt, ca întotdeauna, copiii şi bătrânii.
Scăderea temperaturilor a dus la înmulţirea rapidă a cazurilor de infecţii respiratorii. Chiar înaintea Crăciunului numărul celor care s-au prezentat la medic pentru a se trata de viroze a fost cu 50 la sută mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Potrivit unei statistici a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile, peste 35 de mii de români au suferit infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, iar 12 mii au făcut pneumonie. Din fericire, medicii nu au înregistrat decât un singur caz de gripă.
Infecţiile acute respiratorii au făcut cele mai multe victime în judeţele Iaşi şi Covasna. În ceea ce priveşte pneumonia, cele mai numeroase cazuri au apărut în judeţele Iaşi şi Gorj.
Bolile respiratorii îi afectează mai ales pe copii şi pe bătrâni. În Capitală, la camerele de gardă ale spitalelor au ajuns, zilele acestea, sute de copii însoţiţi de părinţi. Medicii de la Spitalul de copii Marie Curie nu mai au unde să mai facă internări.
Din acest motiv, la spital sunt tratate doar cazurile cele mai grave. Ceilalţi pacienţi sunt trimişi acasă pentru a urma tratamentul medical.
Medicii pediatri recomandă părinţilor ca în acest sezon să-i ferească pe copii de zonele aglomerate, de frig şi de umezeală. Asta pentru că sistemul imunitar al celor mici este mult mai slab decât al adulţilor.
Programul naţional de vaccinare antigripală a populaţiei continuă, până acum fiind vaccinate peste 3 milioane de persoane.

Antena3

×
Subiecte în articol: vreme rece
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close