Antena 3 CNN Actualitate Ghidul care face Bucovina de râs. Broşura va fi retrasă de de piaţă

Ghidul care face Bucovina de râs. Broşura va fi retrasă de de piaţă

Ghidul care face Bucovina de râs. Broşura va fi retrasă de de piaţă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Aug 2016   •   09:11

O broşură turistică, pentru care Consiliul Judeţean Suceava a plătit 55 de mii de lei, este plină de greşeli. Ghidul, tipărit în 40 de mii de exemplare, este plin de erori gramaticale, dar și de confuzii grave, care mai degrabă fac rău turismului bucovinean decât să-l promoveze.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut deja retragerea ghidului de pe piaţă.

În ghidul turistic, promovat de Consiliul Judeţean Suceava, una dintre multele erori vizează Mănăs­tirea Bogdana din Rădăuţi, ilustrată de mai multe ori cu fotografii ale Mănăstirii Putna.  Într-un alt caz, aceeaşi poză e utilizată atât pentru Rădăuţi, cât şi pentru Siret.

Ghidul nu face diferenţa nici între mănăstirea Voroneț din orașul Gura Humorului şi Mănăstirea Humorului din comuna cu același nume.

Turiștii sunt indignaţi şi pentru că, în ghid, la muzeul de artă Ion Irimescu din Fălticeni, acolo unde se află doar lucrările maestrului Ion Irimescu, scrie că sunt adăpostiți de fapt 300 de sculptori.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur asigură că cei vinovați pentru aceste greșeli vor fi traşi la răspundere.

Publicaţia, care are 110 pagini, a fost scrisă în patru limbi şi tipărită într-un program cu finanţare majoritar europeană.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close