Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali a defrişat o porţiune din Pădurea Băneasa

Gigi Becali a defrişat o porţiune din Pădurea Băneasa

Gigi Becali a defrişat o porţiune din Pădurea Băneasa
11 Mar 2008   •   08:12

Defrişări în masă pe o porţiune din Pădurea Băneasa, recent intrată în posesia lui Gigi Becali. Interesantă este metoda la care a recurs latifundiarul. Şi-a cumpărat o maşină performantă de scoatere a pomilor din pământ. Lucru care din puctul său de vedere nu înseamnă defrişare. Legea însă îl contrazice.

Gigi Becali a observat că opinia publică a devenit extrem de sensibilă în legătură cu tăierea copacilor. Astfel că s-a gândit să abordeze altfel lucrurile. Şi-a cumpărat o maşină performantă de scoatere a pomilor şi s-a pus pe treabă, susţin cei de la Jurnalul Naţional. Astfel, zeci de pomi au fost defrişaţi fără nici un fel de autorizaţie. Mai mult, omul de afaceri şi-a pregătit şi un discurs, în cazul în care cineva observă operaţiunea. Becali spune că nu taie copacii, ci îi scoate şi-i duce în curtea sa pentru decor.

"Ce vreţi de la mine? E pădurea mea, e terenul meu, e copacul meu, fac ce vreau cu el. (...) De ce să am eu nevoie de autorizaţie pe pământul meu, e curtea mea, doar că n-am gard. (...) Am scos cam 20-30 de copaci pe care-i voi duce la mine în curte". Acesta a fost răspunsul pe care Gigi Becali l-a dat celor de la Inspectoratul de Regim Silvic, care au depistat ilegalitatea, şi l-au chemat pe latifundiar la locul faptei.

Becali se va alege cu o plângere penală, le-a declarat jurnaliştilor reprezentantul Inspectoratului, Mirel Idoraş, întrucât legea spune că şi scoaterea pomilor înseamnă tot defrişare. Întrebat ce vrea să facă pe cele opt hectare, Becali a răspuns în prima fază că vrea un cartier de vile. Apoi a spus că deocamdată se gândeşte la un drum care să facă legătura cu cealaltă parte a pădurii.

Antena 3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close