Antena 3 CNN Actualitate Ginerele lui Nicolae Ceauşescu: ?Relaţiile cu socrii erau mai degrabă reci. Le spuneam tovarăşul şi tovarăşa? (VIDEO)

Ginerele lui Nicolae Ceauşescu: ?Relaţiile cu socrii erau mai degrabă reci. Le spuneam tovarăşul şi tovarăşa? (VIDEO)

Ginerele lui Nicolae Ceauşescu: ?Relaţiile cu socrii erau mai degrabă reci. Le spuneam tovarăşul şi tovarăşa? (VIDEO)
21 Iul 2010   •   22:06

?Mi-am respectat socrii, relaţiile erau însă mai degrabă reci cu ei, din diverse motive. Marea lor supărare era că nu le spuneam mamă şi tată. Dar le-am spus că era anormal să le spun aşa pentru că nu puteam să-i despart de funcţiile pe care le aveau. Le spuneam tovarăşul şi tovarăşa?, a declarat Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu, miercuri, la Sinteza Zilei.

Mircea Oprean a vorbit apoi despre soţia sa Zoia Ceauşescu, despre care a spus că era o femeie deşteaptă şi modestă. ?Nu am văzut o femeie mai deşteaptă decât Zoia, mai modestă, mai echilibrată. Se jena dacă avea o haină mai arătoasă decât colegii ei. I-am şi spus, puteai fi şi poleită cu aur, nu mă interesa, nici tu, nici părinţii tăi?, a spus Oprean.

După ce a văzut cele câteva minute dintr-un interviu cu soţia sa, Mircea Oprean a plâns şi a precizat că cele mai mari poveri pe umerii Zoiei au fost pierderea părinţilor şi acuzele că şi-ar fi furat ţara. De asemenea, el a susţinut că socrii săi au fost corecţi chiar dacă au făcut greşeli.

?Cele două mari poveri au fost pierderea părinţilor şi modul în care ei au dispărut, şi apoi umilinţa, modul în care a fost ea tratată apoi. A fost acuzată că şi-a furat ţara, deşi toatîă viaţa ei a fost corectă. Socrii ei, chiar dacă au făcut greşeli, au fost animaţi de dorinţa de a fi corecţi?, a declarat ginerele lui Nicolae Ceauşescu.

Mircea Oprean a plâns după ce a văzut imaginile cu soţia sa

Mircea Oprean a dorit să explice şi de ce a fost nevoie ca trupurile lui Nicolae şi Elena Ceauşescu să fie deshumate. El a precizat că soţia sa ?nu a avut linişte?, ea dorindu-şi identificarea trupurilor celor doi pentru a putea fi înmormântaţi creştineşte.

?Pentru unii care îşi cunosc rădăcinile nu apar semne de întrebare, dar când ştii că părinţii tăi au fost omorâţi şi nu ştii sigur unde sunt îngropaţi, nu din alte motive, ci doar pentru a merge la acel mormânt şi a pune o floare... Pe noi ne judecăm când mergem la un mormânt, încercăm să înţelegem mai bine lucrurile?, a explicat Mircea Oprean, care a precizat apoi că soţia sa era foarte credincioasă.

?Prin urmare Zoia nu a avut linişte, lăsând la o parte tragismul momentului - modalitatea în care ea a primit vestea cum au murit părinţii ei - ea şi-a iubit părinţii, şi nu putea să stea liniştită. Ea nu ieşea din casă fără să-şi spună rugăciunea, să sărute icoana, nu juca teatru omul ăsta?, a spus Mircea Oprean.

?Eu cred că fac ceva normal, se pare însă că la noi astăzi, normalul a devenit anormal. În primul rând eu am primit o educaţie de la nişte oameni care toată viaţa lor au fost corecţi. Vin din zona Sibiului. Când am fost copil, chiar dacă am făcut năzbâtii nu am fost pedepsit, dar dacă minţeam luam o mamă de bătaie să o ţin minte. La 33 de ani, când m-am însurat, am înţeles că atunci când faci un pas în viaţă - de a te căsători - îl faci nu pentru două zile, ci pentru totdeauna?, a declarat ginerele fostului dictator.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close