Antena 3 CNN Actualitate Ginerii lui Traian Băsescu, implicaţi în afaceri dubioase

Ginerii lui Traian Băsescu, implicaţi în afaceri dubioase

Ginerii lui Traian Băsescu, implicaţi în afaceri dubioase
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    21 Iul 2014   •   09:38

Ambii gineri ai preşedintelui Traian Băsescu sunt implicaţi în afaceri dubioase, au descoperit jurnaliştii de la INCOME.

În umbra unor persoane care le-au fost paravan, soţul Elenei Băsescu şi mama lui, Sidonia Ionescu, au câştigat aproape 6 milioane de euro de la un personaj care a fost implicat în retrocedări dubioase.

Şi ultimul intrat în familie, Radu Pricop, soţul Ioanei, a câştigat peste 1,7 milioane de lei tot din retrocedări imobiliare, împreună cu aceeaşi persoană.

Cuscra preşedintelui Băsescu, Sidonia Ionescu şi fiul acesteia - soţul Elenei Băsescu - au făcut afaceri cu Gheorghe Gabriel, un personaj care care a câştigat pe bandă rulantă milioane de euro din despăgubiri. 

Acesta a cumpărat drepturi litigioase în 9 dosare de retrocedări şi în 8 dintre acestea a obţinut despăgubiri de zeci de milioanele de lei. Asta în timp ce oamenii obişnuiţi au aşteptat ani de zile pentru soluţionarea unor astfel de cazuri.

Din aceşti bani primiţi de la stat, Gheorghe Gabriel a răscumpărat nişte acţiuni de la familia Ionescu şi a plătit câteva milioanede euro.

Acţiunile erau la o firmă care a apărut şi în declaraţia de avere a lui Adriean Videanu, dar despre care acesta a declarat că e in faliment. După listarea companiei la fondul proprietatea, valoarea acţiunilor a crescut însă exponenţial.
 
Într-o altă afacere cu retrocedări, la fel de dubioasă a fost implicat şi al doilea ginere al preşedintelui, Radu Pricop, soţul Ioanei.

Acesta este deja cercetat penal în dosarul drepturilor litigioase pentru moşia Brătienilor. A câştigat însă 1,7 milioane de lei, alături de acelaşi Gheorghe Gabriel, cu care a făcut milioane de euro şi celălat ginere.

×
Subiecte în articol: retrocedari
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close