Antena 3 CNN Actualitate Gorj. Un bătrân în stare de comă a fost ?plimbat? mai mult de o oră cu ambulanţa

Gorj. Un bătrân în stare de comă a fost ?plimbat? mai mult de o oră cu ambulanţa

Gorj. Un bătrân în stare de comă a fost ?plimbat? mai mult de o oră cu ambulanţa
24 Mai 2008   •   19:46

Un bărbat aflat în stare de comă după ce fusese lovit cu maşina de un poliţist a făcut practic un tur al spitalelor din judeţul Gorj până să fie internat. Rudele dau vina pe nepăsare, în timp ce medicii spun că nu există aparatură performantă în spitale. Bărbatul, în vârstă de 73 de ani, a fost trimis de medici din spital în spital timp de mai mult de o oră.

Una dintre rudele victimei spune că, la producerea accidentului rutier, şoferul nu a acordat primul ajutor, considerând că victima oricum va muri curând. De fapt, bărbatul era inconştient şi avea nevoie de îngrijiri de urgenţă. Rudele l-au dus mai întâi la dispensarul din comună unde s-a constatat starea de comă şi de unde a fost trimis la Spitalul din Târgu Jiu pentru îngrijiri de specialitate. Pacientul nu a ajuns însă direct acolo. Conform procedurilor, el a fost transportat întâi la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Abia apoi a ajuns la spitalul din Târgu Jiu. Aici însă, medicii au avut nevoie de un consult neorologic. Singurul tomograf din judeţ, se află, în alt spital din localitate.

Rudele sunt nemulţumite că un bătrân în stare atât de gravă a fost plimbat atâţia kilometri prin spitale. Însă, potrivit procedurilor, medicii nu au greşit cu nimic. De vină pentru turul pacientului este altceva: lipsa de echipamente şi aparate medicale din spitale. Bătrânul se află în continuare în comă şi este internat la Terapie Intensivă într-unul din spitalele din Târgu-Jiu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close