Antena 3 CNN Actualitate Grecia. Ninsorile masive au izolat cel puţin 150 de sate

Grecia. Ninsorile masive au izolat cel puţin 150 de sate

Grecia. Ninsorile masive au izolat cel puţin 150 de sate
18 Feb 2008   •   20:50

Ninsorile masive din Grecia au izolat cel puţin 150 de sate şi a întrerupt zborurile în şi dinspre Atena. Cele mai multe dintre sate se confruntă cu lipsa curentului electric, conform protecţiei civile din Grecia. Zeci de zboruri interne şi internaţionale spre şi dinspre aeroportul din Atena au fost anulate, datorită stratului de zăpadă din capitală care măsoară 15 cm.

Şcolile din oraş au fost închise, iar autorităţile sfătuiesc populaţia să nu-şi părăsească locuinţele. Cele mai afectate sate sunt cele din sudul peninsulei Peloponesiene şi, de asemenea, insulele Creta şi Evira.

Apărarea civilă a ţării se află în stare de alertă deoarece în toată ţara au fost raportate probleme cu energia electrică şi cu rezervele de apă. În unele regiuni din nordul Greciei temperaturile au ajuns la -11C.

"Nu-mi amintesc să mai fi fost astfel de condiţii meteo în Atena vreodată. Preocuparea nostră a fost să menţinem deschise drumurile principale, iar inginerii noştri au lucrat non stop în acest sens în ultimele 48 de ore", a declarat Dimitris Katsigiannis, purtătorul de cuvânt al ministerului Lucrărilor Publice, citat de BBC.

Meteorologii greci au spus că aşteaptă o îmbunătăţire a condiţiilor meteo începând de luni.

Sursă foto: BBC

Antena3.ro


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close