Antena 3 CNN Actualitate Grecia, noi restricţii pentru români. Ce trebuie să ştii dacă mergi în această ţară

Grecia, noi restricţii pentru români. Ce trebuie să ştii dacă mergi în această ţară

Grecia schimbă din nou regulile pentru români. Testul negativ COVID-19 va fi obligatoriu de miercuri dimineaţă, nu de marţi, aşa cum se anunţase iniţial. Apare, însă, o nouă problemă: românii nu mai pot să intre cu maşina în Grecia până miercuri, dacă nu au completat deja formularele speciale cerute de statul elen, aşa-numitele Passenger Locator Form sau PLF.

Grecia, noi restricţii pentru români. Ce trebuie să ştii dacă mergi în această ţară
Sursa foto: Pixabay
de Denisa Nedelcu    |    11 Iul 2020   •   18:45

"Potrivit informațiilor comunicate în mod public astăzi, 11 iulie, de către autoritățile elene, începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 06.00, (și nu 14 iulie, așa cum comunicaseră inițial), toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. 

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Test COVID, cu 72 de ore înainte de intrarea în Grecia

Autoritățile elene subliniază că falsificarea acestor certificate este pedepsită conform legii elene", se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe, transmis sâmbătă presei.

Grecia anunţă şi că documentele nu mai pot fi completate on-line, pentru că în acest moment se lucrează la schimbarea sistemului. Aşadar, cei care nu le-au completat până în acest moment şi care nu au primit confirmările nu pot să plece până în momentul în care formularul nu va fi din nou on-line.

"MAE reamintește că prezentarea acestui test nu exclude obligația de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei și nici posibilitatea testării aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.

Cine nu a completat formularul nu intră în Grecia

Totodată, conform informațiilor comunicate public de autoritățile elene pe site-ul menționat anterior, platforma electronică care permite completarea formularului Passenger Locator Form nu va fi disponibilă până marți, 14 iulie, ora 00.01 pentru intrarea în Grecia pe cale rutieră. 

Astfel, cetățenii români care au completat deja aceste formulare vor putea intra în Republica Elenă prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, iar cei care nu au formularul completat până la acest moment vor trebui să își reprogrameze călătoria începând cu miercuri, 15 iulie.

Formularele electronice sunt în continuare disponibile pentru intrare pe cale aeriană sau maritimă", se mai arată în documentul citat.
 

×
Subiecte în articol: Grecia formular coronavirus
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close