Antena 3 CNN Actualitate Greva de la Mittal Galaţi a fost declarată ilegală

Greva de la Mittal Galaţi a fost declarată ilegală

Greva de la Mittal Galaţi a fost declarată ilegală
16 Apr 2008   •   09:06

Tribunalul Galaţi a declarat ilegală greva angajaţilor de la Combinatul ArcelorMittal. Cu toate acestea, aproximativ 4.000 de sindicalişti protestează astăzi pe platforma industrială. Angajaţii sunt nemulţumiţi de creşterile salariale propuse de patronat. Liderii sindicali au anunţat că miercuri, la ora 14.00 va avea loc un miting, unde sunt aşteptaţi să participe şi reprezentanţii Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România.

Protestele continuă, aşadar, în condiţiile în care marţi seară Curtea de Apel din Galaţi a dispus suspendarea grevei salariaţilor nemulţumiţi de creşterile salariale propuse de angajatori. Magistraţii au decis să suspende protestul pe termen de 30 de zile de la data pronunţării deciziei. La aflarea hotărârii, Gheorghe Tiber, iniţiatorul grevei generale de la ArcelorMittal, a declarat că ce s-a întâmplat la instanţă ?nu a fost o judecată, ci o executare?.

Muncitorii, membri ai Sindicatului Solidaritatea, au solicitat dublarea salariilor şi spun că nu vor accepta o majorare mai mică de 280 de lei brut, în timp ce ultima ofertă a administraţiei vizează o creştere de 9,5 la sută, dar nu mai mult de 100 de lei.

Antena 3

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close