Antena 3 CNN Actualitate Grevă generală în portul Constanţa

Grevă generală în portul Constanţa

Grevă generală în portul Constanţa
26 Oct 2007   •   11:28

Două treimi din angajaţii celui mai mare operator din Portul Constanţa, au intrat vineri în grevă generală pe termen nelimitat. Sindicaliştii au venit de dimineaţă la serviciu însă refuză să muncească. Mărul discordiei îl reprezintă majorarea salarială de 30 la sută pe care angajaţii au solicitat-o încă din luna august. Sindicaliştii cer şi condiţii mai bune de lucru. În prezent, un docher câştigă în jur de 600 de lei pe lună.

?Prima discuţie a avut loc pe 11 octombrie au venit cu o ofertă de 15% cu condiţia măririi normelor, în rest, nu au vrut să le discute celelalte revendicări. La a doua întâlnire au venit cu o altă ofertă, şi mai dezavantajoasă - 30% mărire de salariu cu condiţia să fie inclus şi sporul de vechime?, a declarat unul dintre liderii sindicali.

Sindicaliştii spun că nu vor renunţa la proteste până când nu le vor fi soluţionate toate revendicările. Conflictul de muncă vine la doar o săptămână după ce toţi sindicaliştii de pe platforma portuară au protestat împotriva conducerii Ministerului Transporturilor, pe care o acuză de lipsă de implicare în problema combaterii muncii la negru.

Antena 3

×
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close