Antena 3 CNN Actualitate Angajații de la Registrul Comerțului intră în grevă japoneză: ”Declanșează proteste contra inechităților salariale”

Angajații de la Registrul Comerțului intră în grevă japoneză: ”Declanșează proteste contra inechităților salariale”

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului intră în grevă japoneză, la nivel naţional. Sindicaliștii cer majorarea salariilor cu 15%, pentru că ONRC este ”instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”.

Angajații de la Registrul Comerțului intră în grevă japoneză: ”Declanșează proteste contra inechităților salariale”
Sursa foto: Hepta | MMA
de Georgiana Adam    |    18 Apr 2024   •   09:10

Sindicaliştii cer acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariaţi din familia ocupaţională ”Justiţie”.

Potrivit acestora, angajații vor intra în grevă japoneză de astăzi, 18 aprilie.

”Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federația PUBLISIND și la Blocul Național Sindical – declanșează proteste contra inechităților salariale și a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție, tratament disproporționat în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR”, potrivit unui comunicat de presă, notează Mediafax.

Conform sursei citate, SAONRC declanşează acţiuni sindicale. Astfel, în perioada 18-22 aprilie angajaţii intră în grevă de tip japonez la nivel naţional.

”Membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest şi îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu cu exces de zel”, se precizează în comunicat.

În intervalul 23-25 aprilie, începând cu ora 13:30, vor avea loc mitinguri la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor.

În data de 26 aprilie, începând cu ora 11:00, va avea loc un miting la sediul Ministerului Justiţiei, iar începând din luna august va fi declanşat conflictul colectiv de muncă.

×
Subiecte în articol: Registrul Comerţului grevă
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close