Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Grevă la 51 de instanțe și 18 parchete din România. Magistrații cer demisia ministrului Raluca Prună

100 de minute: Grevă la 51 de instanțe și 18 parchete din România. Magistrații cer demisia ministrului Raluca Prună

100 de minute: Grevă la 51 de instanțe și 18 parchete din România. Magistrații cer demisia ministrului Raluca Prună
Sursa foto: Foto: Raluca Pruna/Facebook
12 Sep 2016   •   17:17

Magistraţii de la 51 de instanțe și 18 parchete din România au intrat în grevă, nemulţumiţi de aplicarea discriminatorie a actelor normative privind salarizarea, cerând demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună.

Informația a fost dezvăluită de jurnaliștii de la luju.ro și prezentată de Alessandra Stoicescu, în cadrul ediției de luni a emisiunii ”100 de minute”, de la Antena 3.

Potrivit luju.ro, în principal, judecătorii și procurorii cer Guvernului tehnocrat să adopte memorandumul privind Justitia (memorandum ce a fost votat de toate adunarile generale ale instantelor) și solicita Parlamentului să nu aprobe OUG nr. 43/2016 ori Guvernului să emita o ordonanță de urgență pentru înlăturarea inechitatilor salariale din sistemul justitiei, inclusiv să tina cont de hotararile judecatoresti pronunțate în materie de drepturi salariale ale judecătorilor.

Demisia ministrului Raluca Prună se afla, de asemenea, printre principalele solicitari ale magistratilor, aceștia anunțând deja că în cazul in care Guvernul nu înțelege să solutioneze rapid aceste solicitari, formele de protest vor escalada, mai notează luju.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: 100 de minute grevă
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close