Antena 3 CNN Actualitate Grevă la Dacia. Muncitorii de la Piteşti vor înceta lucrul pe perioadă nedeterminată

Grevă la Dacia. Muncitorii de la Piteşti vor înceta lucrul pe perioadă nedeterminată

Grevă la Dacia. Muncitorii de la Piteşti vor înceta lucrul pe perioadă nedeterminată
20 Mar 2008   •   13:28

Grevă generală la Dacia. Muncitorii de la Piteşti, vor înceta lucrul, de luni, pe durată nedeterminată. Angajaţii apelează la grevă după ce ultimele negocieri, purtate joi de patronate şi liderii sindicali, au eşuat. Muncitorii au cerut majorarea salariilor cu 550 de lei, în două tranşe: 350 de lei începînd cu 1 ianuarie 2008 şi 200 de lei începînd cu 1 iunie.

"Am început discuţiile de la oferta de 118 lei, inacceptabilă?, a declarat Ion Iordache, viceliderul sindical de la Dacia Renault.

Peste 4.000 de angajaţi ai Uzinei Dacia Renault din Piteşti s-au aflat, vinerea trecută, în grevă de avertisment de două ore.

Pe lângă majorările salariale, sindicaliştii de la Dacia mai pretind participarea la profit cu o cotă de 5-10 % din profitul net al societăţii, mărirea primelor de Paşte şi de Crăciun cu 50 % din salariul mediu brut al societăţii şi a primei de vacanţă, majorarea primei pentru Ziua constructorului de maşini, din luna septembrie, cu o valoare de 200 de lei, acordarea unei reduceri de 15% pentru salariaţii care achiziţionează autoturisme sau piese Renault.

Pe lângă acestea, angajaţii cer ca numărul contractelor de muncă încheiate pe perioadă determinată să nu depăşească 15%.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close