Antena 3 CNN Actualitate Grevă la o şcoală din Dolj. Profesorii nu sunt plătiţi din cauza discordiei dintre primar şi director

Grevă la o şcoală din Dolj. Profesorii nu sunt plătiţi din cauza discordiei dintre primar şi director

Grevă la o şcoală din Dolj. Profesorii nu sunt plătiţi din cauza discordiei dintre primar şi director
17 Oct 2008   •   19:02

Profesorii unei şcoli din comuna doljeană Lipovu au refuzat să intre vineri la ore pentru că nu şi-au primit salariile. Motivul este unul stupid. Primarul comunei nu îl suportă pe directorul şcolii şi nu a alocat banii pentru profesori. Dascălii nu-şi vor primi drepturile salariale decât în momentul în care directorul şcolii îşi va prezenta demisia, spune primarul.
Profesorii de la şcoala generală Lipovu au refuzat să ţină cursurile. Dascălii susţin că au recurs la această măsură pentru că li se pare aberant ce se întâmplă. Ei suferă din cauza unor orgolii.
?Stăm cu elevii ca să nu fie niciun incident. Discutăm pe diferite teme, dar nu se predă nimic? a spus un profesor. Nimeni nu înţelege cum s-a putut ajunge într-o astfel de situaţie. Banii de salarii există în cont dar nu pot ajunge în buzunarele profesorilor.
Primarul comunei Lipovu nu vrea să discute cu nimeni. Nici măcar nu explică ce anume îi reproşează de fapt directorului şcolii pe care nu mai vrea să-l vadă în fruntea unităţii.
Daca nu îşi vor primi salariile, profesorii nu vor intra nici luni la ore. Deocamdată, Inspectoratul Scolar Dolj nu a intervenit în scandalul de la Lipovu deşi a fost înştiinţat de ceea ce se întâmplă.

Antena 3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close