Antena 3 CNN Actualitate Gripa porcină loveşte în continuare: Încă un caz a fost confirmat la o femeie din Iaşi

Gripa porcină loveşte în continuare: Încă un caz a fost confirmat la o femeie din Iaşi

Gripa porcină loveşte în continuare: Încă un caz a fost confirmat la o femeie din Iaşi
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Ian 2011   •   20:38

Gripa porcină loveşte în continuare. Iaşiul este din nou ţinta. Încă un caz a fost confirmat de Institutul Cantacuzino la o femeie în vârstă de 26 de ani. O altă suspectă a fost transferată, joi, în stare gravă, de la Braşov la Matei Balş.

Medicii spun că este de aşteptat ca vârful de îmbolnăviri să fie în lunile februarie şi martie. Problemele de respiraţie şi dureri în gât sunt simptome generale pentru orice tip de gripă. Primele simptome la gripa nouă sunt tusea seacă, secreţii nazale apoase, dureri în gât, temperatură 38 de grade, plus o stare de disconfort.

În cazul virozelor avem nasul înfundat, înghiţim greu, dar nu facem febră. În cel mult două zile, bolnavul trebuie să se prezinte la medic. Altfel, există riscul ca situaţia să se agraveze.

Dacă aveţi frisoane, febra 39, tuse, dureri în gât, musculare, de cap atunci, clar este vorba despre gripa sezonieră.

Medicii spun că vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnavirilor. Persoanele care s-au vaccinat anul trecut au protecţie împotriva infectării cu virusul gripal A/H1N1. Medicii recomandă ca alimentaţia să fie cât mai bogată în vitamine, bazată în special pe fructe, precum şi respectarea regulilor de igienă.

 


×
Subiecte în articol: gripa porcina Iași gripa noua AH1N1
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close