Antena 3 CNN Actualitate Grup de lucru pentru elaborarea bugetului pe 2009, la Ministerul Finanţelor, începând de luni

Grup de lucru pentru elaborarea bugetului pe 2009, la Ministerul Finanţelor, începând de luni

Grup de lucru pentru elaborarea bugetului pe 2009, la Ministerul Finanţelor, începând de luni
07 Ian 2009   •   17:23

Liderii sindicali şi reprezentanţii patronatelor vor participa, începând de luni, la lucrările unui grup de lucru comun, care se va întruni la Ministerul Finanţelor Publice, pentru a ajuta la elaborarea proiectului de buget pe 2009. Potrivit ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea, în întâlnirea de miercuri, a fost prezentat cadrul general în care va fi elaborat proiectul de buget, urmând să aibă loc discuţii pe această temă, cu principalii experţi ai ministerelor.
Bugetul ar putea fi finalizat la sfârşitul lunii ianuarie, potrivit previziunilor ministrului Finanţelor.
La întâlnirea cu patronatele şi liderii sindicali au participat şi Ministrul Muncii şi cel al Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea. Aceştia au arătat că există premisele semnării unui acord social pe termen lung între guvern şi partenerii sociali.
La rândul lor, liderii sindicali s-au declarat optimişti în privinţa elaborării noului proiect de buget, discuţiile de miercuri reprezentând o ?abordare foarte interesantă şi realistă a bugetului.?
Ministrul Muncii, Marian Sârbu, s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor.
Lupta Guvernului împotriva salariilor uriaşe din unităţile de stat s-a blocat. Executivul a reuşit doar plafonarea lefurilor directorilor de agenţii, nu şi a subalternilor acestora, care rămân cu salarii de sute de milioane de lei vechi, bani de care Executivul recunoaşte că nu se poate atinge.
Măsura plafonării veniturilor îi va afecta doar pe directorii generali, numiţi prin mandat, dar guvernul nu poate face nimic pentru a reduce lefurile de sute de milioane de lei ale subordonaţilor, atrag atenţia jurnaliştii de la Gândul.
Angajaţii din posturile de execuţie îşi vor păstra salariile şi sporurile, stabilite de Codul Muncii, de alte legi organice şi de contractele colective de muncă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii Marian Sarbu
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close