Antena 3 CNN Actualitate Este oficial! Hotărârea de Guvern așteptată de Dinamo: ”Va avea stadion nou de 100 de milioane de euro”

Este oficial! Hotărârea de Guvern așteptată de Dinamo: ”Va avea stadion nou de 100 de milioane de euro”

După mai bine de un deceniu de așteptare, Dinamo va avea în sfârșit un stadion nou.

Este oficial! Hotărârea de Guvern așteptată de Dinamo: ”Va avea stadion nou de 100 de milioane de euro”
Sursa foto: Facebook I Noul Stadion “Dinamo”
de Ştefan Petrică    |    21 Mar 2024   •   14:04

În cadrul ședinței de Guvern s-a discutat Hotărârea de Guvern prin care se aprobă construirea noului stadion al celor de la Dinamo. Întreg stadionul va costa 854.573 mii lei și va avea o capacitate de 25.059 locuri.

Clubul Sportiv Dinamo a obținut semnăturile pentru Hotărârea de Guvern, iar acum au îndeplinit și ultimul pas pentru începerea construirii arenei din "Ștefan cel Mare”

În GALERIA FOTO puteți urmări mai multe imagini cu proiectul noului stadion Dinamo.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Hotărârea de Guvern a fost adoptată joi, iar Dinamo se poate apuca de construirea noului stadion.

”In temeiul prevederilor art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre

Art. 1. Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții ..Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo Bucureşti, Şos. Ştefan cel Mare, nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, Bucureşti", realizat prin Compania Națională de Investiții "C.N.I." - S.A., prevăzuți în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. Finanţarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației şi prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, alocat pentru Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse de finanțare legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Art. 3. Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, prin Compania Națională de Investiții ..C.N.I." - S.A. răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri”, se arată în comunicatul oficial.

Arena din ”Ștefan cel Mare” ar urma să aibă aproximativ 25.000 de locuri și, potrivit informațiilor apărute în ultima perioadă, va costa în jur de 170 de milioane de euro.

Noul stadion Dinamo va avea:

  • propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri
  • spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori
  • o boxă generoasă pentru presă
  • spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant
  • spații pentru spectatorii cu dizabilități
  • tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren

×
Subiecte în articol: Dinamo stadion Dinamo
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close