x close

Guvernatorul Băncii Naţionale din Republica Moldova şi-a dat demisia

de D.G.    |    21 Sep 2015   •   16:47
Guvernatorul Băncii Naţionale din Republica Moldova şi-a dat demisia
Guvernatorul Bancii Nationale a Republicii Moldova (BNM), Dorin Dragutanu, si prim-viceguvernatorul institutiei, Marin Molosag, si-au anuntat luni demisiile, cei doi acuzand politicienii ca nu vor investigarea furtului miliardului de dolari din bancile tarii, relateaza site-ul Agora, preluat de wall-street.ro.

Dragutanu a declarat ca se doreste ca BNM sa devina tap ispasitor in dosarul "furtul de la Banca de Economii". Cei doi au anuntat ca isi dau demisiile din fruntea bancii centrale, dar vor asigura functionarea institutiei pana la numirea unor noi sefi ai bancii centrale.

"Consider ca e momentul potrivit ca unii politicieni sa-si asume raspunderea pentru atacurile pe care le-au declansat. Astazi, eu si vice-guvernatorul BNM, Marin Molosag, am prezentat demisia Presedintelui Parlamentului. In continuare vom asigura interimatul functiei", a declarat Dragutanu. El a aratat ca demisiile au fost deeterminate de presiunile politicienilor.

"Daca nu demisionam riscam sa permitem manipulari care pot afecta stabilitatea financiara si activitatea Bancii Nationale. Timpul va arata cine a stat in spatele acestor atacuri. Asteptam inceputul investigatiei Kroll pentru a arata cine a stat in spatele atacurilor asupra sistemului bancar. Pana la numirea noii conduceri vom asigura deplina functionare a Bancii Nationale. Cred ca odata ce am fost presati sa plecam exista candidatii pregatiti pentru aceasta functie", a declarat Dorin Dragutanu.

 

Parteneri
Parteneri
sati