Antena 3 CNN Actualitate Decizia Guvernului pe tema interceptărilor SRI

Decizia Guvernului pe tema interceptărilor SRI

Decizia Guvernului pe tema interceptărilor SRI
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    11 Mar 2016   •   21:59

Guvernul a adoptat, vineri, într-o ședință specială, ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal.

Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Raluca Pruna, într-o declarație de presă.

„Am vrut să venim de îndată cu o soluție care să facă imposibilă sincopa în anchetele penale”, a declarat ministrul Justiției, Raluca Prună.

CSAT a avizat OUG privind interceptările. Klaus Iohannis: "Va reprezenta o soluție, fie și temporară, la o problemă ce preocupă instituțiile și opinia publică"

120 de polițiști judiciari vor fi detașați la Parchete, a anunțat ministrul Justiției.

„Nu se schimbă nimic, doar înlocuim resursa umană”, a adăugat ministrul.

Ministrul Justiției a precizat că soluția este una temporară și a menționat că este nevoie de o dezbatere în societate pe această temă.

Proiectul acestei ordonanțe prevede ca sintagma „alte organe specializate ale statului” va fi eliminată din Codul de Procedură Penală. OUG introduce precizări clare că probele sunt obținute nemijlocit de procuror, organele de cercetare penală sau lucrători specializați din cadrul poliției.

Modul cum sunt puse în executare mandatele va fi controlat de președintele Înaltei Curți sau de un procuror desemnat de acesta.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close