Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a aprobat crearea postului de Înalt Reprezentant al Justiţiei la Bruxelles

Guvernul a aprobat crearea postului de Înalt Reprezentant al Justiţiei la Bruxelles

Guvernul a aprobat crearea postului de Înalt Reprezentant al Justiţiei la Bruxelles
13 Aug 2008   •   17:49

Propunerea făcută luni de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, cu privire la crearea unui post de Înalt Reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană, a primit miercuri acordul Guvernului. Potrivit premierului Călin Popescu Tăriceanu, postul va trebui să asigure un dialog cu C.E. privind angajamentele României legate de Justiţie, în vederea ridicării, într-un an, a monitorizării la care este supus Bucureştiul în acest domeniu.

Tăriceanu a vorbit şi despre refuzul procurorului-şef al DNA, Daniel Morar, de a ocupa acest post, după ce a fost propus de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. "Domnul Morar, în mod surprinzător, a dat un răspuns în două ore, ceea ce mi se pare nefiresc. Probabil, ministrul Cătălin Predoiu va lua notă de refuzul domnului Morar", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres, menţionând totodată că sarcina numirii unei persoane pe acest post îi revine lui Cătălin Predoiu.

Predoiu a anunţat luni că va propune ca Daniel Morar să ocupe postul de înalt reprezentant pe justiţie al României pe lângă Comisia Europeană sau de adjunct al viitorului procuror-şef al DNA, însă magistratul anticorupţie a anunţat în aceeaşi zi că nu ia în calcul niciuna dintre propuneri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close