Antena 3 CNN Actualitate Restaurantele din România vor fi deschise în trei etape, începând cu terasele

Restaurantele din România vor fi deschise în trei etape, începând cu terasele

Restaurantele vor fi deschise în trei etape, începând cu terasele acestora, apoi cu spațiul interior doar la jumătate din capacitate și, ulterior, în a treia etapă, cu întregul spațiu, a fost decis astăzi la Guvern, în discuția dintre reprezentanții HoReCa și premierul Ludovic Orban.

Restaurantele din România vor fi deschise în trei etape, începând cu terasele
Sursa foto: Pexels
06 Mai 2020   •   21:26

Când anume vor fi deschise localurile va fi stabilit undeva la jumătatea lunii mai, a declarat pentru Profit.ro. Dragoș Petrescu, președintele HORA (asociația restaurantelor din România), prezent la discuție. Patronatele din industrie au cerut ca terasele să fie deschise măcar la 1 iunie, dar premierul nu a dat încă un răspuns la această solicitare.

"Cel mai important lucru este că discuția a fost constructivă, iar premierul a înțeles că prelungirea interdicțiilor pentru hoteluri și restaurante este foarte dificilă pentru industrie, pentru că angajații nu mai pot sta acasă încă 1-2 luni.

Au fost discutate 12 puncte și va avea loc o nouă întâlnire între reprezentanții Horeca și premier, în urma căreia se va stabili exact când se deschid restaurantele. Pe 15 mai nu se vor deschide nici restaurantele și nici terasele, urmând ca toate acestea să se deschidă ulterior, în valul doi de relaxare, și asta nu total, ci în trei etape", a explicat Dragoș Petrescu,

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close