Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a înăsprit condiţiile de folosire a armelor de foc neletale

Guvernul a înăsprit condiţiile de folosire a armelor de foc neletale

Guvernul a înăsprit condiţiile de folosire a armelor de foc neletale
13 Mar 2008   •   07:52

Guvernul a înăsprit condiţiile de deţinere şi folosire a armelor de foc neletale. S-a hotarat ca pentru utilizarea nelegală a acestora, să fie aplicată o pedeapsă cu închisoare de la şase luni la trei ani. Noua Ordonanţă de Urgenţă, care modifică Legea 295 din 2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, interzice portul armelor neletale de autoapărare în locuri aglomerate, stadioane, săli de spectacol şi adunări publice.

Oficialii ministerului de interne spun că era necesar să se înăsprească regulile privind condiţiile de procurare şi folosire a armelor neletale, mai ales că, în ultima vreme cazurile de violenţă stradală s-au înmulţit. Astfel, portul şi utilizarea armelor de foc fără permis vor fi pedepsite cu închisoare de la trei luni la un an, şi de la şase luni la trei ani, în ceea ce priveşte uzul acestor arme.

În prezent sunt peste 42.500 deţinători de arme neletale, dintre care aproximativ 14.000 în Bucureşti. Anul trecut, în 77 cazuri, acestea au fost folosite ilegal, iar în primele luni ale acestui an au fost înregistrate 28 astfel de situaţii.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close