Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a mărit fondurile pentru plata despăgubirilor pentru foştii proprietari

Guvernul a mărit fondurile pentru plata despăgubirilor pentru foştii proprietari

Guvernul a mărit fondurile pentru plata despăgubirilor pentru foştii proprietari
24 Oct 2007   •   15:52

Guvernul a decis suplimentarea fondurilor necesare pentru plata în bani a despăgubirilor la care au dreptul foştii proprietari, ale căror bunuri au fost confiscate de regimul comunist. Suma suplimentată este de 33 de milioane lei (330 de miliarde lei vechi) în bugetul pe 2007. Persoanele îndreptăţite să primească despăgubiri pot opta pentru preschimbarea titlurilor de despăgubire în titluri de plată sau acţiuni la Fondul Proprietatea, fie în parte titluri de plată şi în parte titluri de conversie.

Sursele de finanţare pentru acordarea despăgubirilor în numerar sunt dividendele aferente acţiunilor deţinute de stat la Fondul Proprietatea. Aceste surse de finanţare vor fi menţinute până la listarea SC Fondul Proprietatea SA.

Senatul va adopta tacit, joi, o ordonanţă de urgenţă de acordare a despăgubirilor pentru imobilele preluate abuziv, care prevede acordarea unor sume de maximum 500.000 lei, ca despăgubiri, sumele care depăşesc această cifră urmând a fi plătite în acţiuni la Fondul Proprietatea.

Senatul nu a întrunit, miercuri, cvorumul necesar votării legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 81/2007 pentru accelerarea procedurii de acordare a despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv.

Actul normativ prevede că, pentru imobilele preluate abuziv, se pot acorda despăgubiri băneşti în numerar, în limita sumei de maximum 500.000 lei, plătibili în două tranşe, fiecare de maximum 250.000 lei. Pentru imobilele care valorează mai mult de 500.000 lei, despăgubirile vor fi plătite în acţiuni la Fondul Proprietatea.

Antena3.ro

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close