Antena 3 CNN Actualitate Guvernul acordă elevilor subvenţii pentru cumpărarea unui calculator

Guvernul acordă elevilor subvenţii pentru cumpărarea unui calculator

Guvernul acordă elevilor subvenţii pentru cumpărarea unui calculator
06 Feb 2008   •   16:26

Guvernul a aprobat miercuri programul “euro 200” prin care elevii şi studenţii provenind din familii cu venituri reduse vor beneficia şi în acest an de un ajutor financiar pentru achiziţionarea unui calculator nou. Fiecare dintre cei care participă la program va primi 200 de euro. Cererile pentru acordarea ajutorului trebuie depuse până la 31 martie, urmând ca, până la 1 mai, Ministerul Educaţiei să afişeze lista persoanelor eligibile.

Noul act normativ actualizează şi configuraţia minimă care ar trebui aplicată calculatorului cumpărat, conform noilor evoluţii tehnice în domeniu. Astfel, este recomandată o configuraţie de 2 GHz, 1GB RAM şi 160 GB hard disk. "Familiile finanţează din resurse proprii achiziţionarea unor calculatoare mai performante", se arată în hotărâre.

Subvenţia este acordată elevilor şi studenţilor din învăţământul de stat sau particular acreditat, cu un venit brut pe membru de familie sub 150 de lei şi care nu au mai beneficiat de un astfel de ajutor. Elevii trebuie să-şi cumpere un calculator nou în termen de 30 de zile de la primirea bonului valoric şi sunt obligaţi ca, timp de trei ani de la achiziţie, să nu înstrăineze aparatul.

Persoanele care nu respectă angajamentul trebuie să restituie echivalentul în lei a ajutorului financiar acordat, calculat la cursul de schimb de la data constatării abaterii. Calculatorul poate fi achiziţionat de la orice firmă care comercializează astfel de aparate, achitând diferenţa de preţ ce depăşeşte contravaloarea ajutorului financiar.

În 2007, peste 28.000 de elevi şi studenţi au primit bonuri valorice de 200 de euro din partea statului pentru cumpărarea unui calculator.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close