Antena 3 CNN Actualitate Guvernul aprobă amânarea ratelor. Cine și în ce condiții poate beneficia

Guvernul aprobă amânarea ratelor. Cine și în ce condiții poate beneficia

Guvernul va aproba, în această săptămână, măsura amânării ratelor. Astfel, românii care au probleme cu plata creditelor ar putea amâna rambursarea cu până la 9 luni.

Guvernul aprobă amânarea ratelor. Cine și în ce condiții poate beneficia
Sursa foto: freeimages.com
de Alex Vlădescu    |    27 Iun 2022   •   12:12

Românii care au probleme cu plata ratelor la credite ar putea amâna rambursarea cu până la 9 luni. Este măsura pe care Guvernul vrea să o aprobe săptămâna aceasta. Obligația de plată a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi și comisioane, acordate debitorilor de către creditori până la data de 30 aprilie 2022, se suspendă la cererea debitorului pentru o perioadă de cel mult 9 luni. 

Ce trebuie să facă românii să amâne ratele

Românii care își doresc să amâne plata ratelor trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere cu privire la faptul că au înregistrat o creștere cu minimum 25% a cheltuielilor medii lunare în ultimele 3 luni anterioare solicitării suspendării obligațiilor de plată comparativ cu perioada similară a anului 2021.

Ce trebuie să facă firmele care vor să amâne ratele

Administratorii firmelor care vor amânarea ratelor trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere privind afectarea, în sensul scăderii, cu minimum 25%, a mediei rezultatelor lunare pe ultimele 3 luni anterioare solicitării suspendării obligațiilor de plată comparativ cu perioada similară a anului 2021. În situația debitorilor care nu au o perioadă similară de raportare în anul 2021, fiind înființați cu mai puțin de 1 an în urmă, analiza se va realiza prin raportare la media rezultatelor de la înființare.

Conform notei de fundamentare, debitorii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice, nu trebuie să se afle în insolvență/incapacitate de plată la data solicitării amânării la plată și să nu fi fost începută o procedură de executare silită de către un alt creditor. 

 

×
Subiecte în articol: rate
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close