Antena 3 Actualitate Guvernul ar putea fi obligat să restituie banii colectaţi din taxa auto

Guvernul ar putea fi obligat să restituie banii colectaţi din taxa auto

20 Feb 2008   •   14:28
Guvernul ar putea fi obligat să restituie banii colectaţi din taxa auto

Guvernul ar putea fi obligat să restituie toţi banii pe care i-a colectat până acum din taxa de primă înmatriculare. Această măsură ar putea veni ca o consecinţă a faptului că justiţia a dat câştig de cauză celor care au contestat în instanţă această taxă iar legea prin care s-a introdus taxa a fost considerată ilegală. DIn acest moment Guvernul nu mai are nicio cale de ordinară de atac în instanţele româneşti.

Momentan nu se ştie cum şi mai ales când vor fi restituţi banii însă surse din justiţie susţin că Guvernul nu vrea să renunţe la această taxă şi are în vedere chiar atacarea deciziei instanţei româneşti pe cale extraordinară la Curtea Europeană de Justiţie. Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, să trimită Comisiei Europene o nouă scrisoare privind taxa de poluare auto, în care va fi prezentată o altă formulă de calcul a taxei, corelată cu emisiile de carbon.

Guvernul a încasat în anul 2007 300 de milioane de euro din perceperea taxei auto.

Citiţi TĂRICEANU: ROMÂNIA RISCĂ SĂ DEVINĂ ?CIMITIRUL DE MAŞINI UZATE AL EUROPEI?

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close