Antena 3 CNN Actualitate Guvernul dezminte afirmațiile făcute de Răzvan Cuc: Comisia Europeană nu a trimis nicio scrisoare de suspendare a finanţării autostrăzii Sibiu-Piteşti

Guvernul dezminte afirmațiile făcute de Răzvan Cuc: Comisia Europeană nu a trimis nicio scrisoare de suspendare a finanţării autostrăzii Sibiu-Piteşti

Comisia Europeană nu a transmis nicio scrisoare de suspendare a finanţării din fonduri europene a autostrăzii Sibiu-Piteşti, ci o scrisoare de observaţii prin care cere informaţii suplimentare cu privire la acest proiect, a transmis Ministerul Fondurilor Europene, la solicitarea Agerpres.

Guvernul dezminte afirmațiile făcute de Răzvan Cuc: Comisia Europeană nu a trimis nicio scrisoare de suspendare a finanţării autostrăzii Sibiu-Piteşti
11 Ian 2020   •   18:48

Reacția Ministerul Fondurilor Europene vine în contextul afirmațiilor făcute de Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor în Guvernul Dăncilă, referitoare la autostrada Pitești-Sibiu. Răzvan Cuc a scris în postarea sa de pe Facebook faptul că Comisia Europeană a trimis o notificare de suspendare a finanţării din fonduri europene pentru autostrada Sibiu-Piteşti din cauza unor probleme pe mediu.

Reacția Ministerului Fondurilor Europene

"Cererea de finanţare a fost transmisă Comisiei Europene spre evaluare în data de 25 octombrie 2019. În data de 23 decembrie 2019, CE a solicitat autorităţilor naţionale informaţii suplimentare cu privire la proiect. Termenul pentru răspunderea la solicitarea de informaţii din partea CE este de două luni de la primirea scrisorii. Solicitarea CE nu afectează în niciun fel implementarea proiectului, care este în desfăşurare. Comisia Europeană nu a transmis nicio scrisoare de suspendare. Documentul transmis de Comisie se numeste scrisoare de observaţii", explică MFE.

Potrivit regulamentelor europene, spune MFE, Comisia Europeană are la dispoziţie trei luni pentru adoptarea unei decizii de aprobare de la momentul transmiterii.

"În situaţia în care se solicită informaţii suplimentare, se suspendă curgerea acestui termen de trei luni până la primirea răspunsului din partea României. Echipele implicate în pregătirea proiectului lucrează la finalizarea răspunsului la solicitarea de informatii transmisă de CE, răspuns pe care îl vom transmite în timp util", dă asigurări MFE.

Postarea fostului ministru Răzvan Cuc 

"Vizita Premierului Orban la Bruxelles facută doar pentru poze. Autostrada Sibiu-Pitești suspendată de catre Comisia Europeană.

Un lucru foarte periculos s-a întâmplat pentru unul dintre proiectele vitale de infrastructura din Romania și anume: Comisia Europeană a trimis o notificare de suspendare a finanțării din fonduri europene pentru Sibiu-Pitești din cauza unor probleme pe mediu (pentru cei care nu-si mai amintesc: obiectivul avea acord de mediu obținut in Decembrie 2018).

NIMENI DIN GUVERN NU NE ZICE NIMIC. TOATA LUMEA TACE! POATE ASA E MAI BINE! POATE ASA TREBUIE! NU DRAGI ROMANI, NU TREBUIE ASA!!!!

In loc sa se plimbe pentru poze si văicăreala lor clasică premierul Orban ar fi trebuit sa “dea cu pumnul in masa” pentru ca acest proiect sa își continue implementarea prin finanțare din fonduri europene!

Din păcate, ce nu înțelege sau poate chiar nu stie premierul este ca aceasta notificare de suspendare crează un precedent foarte periculos pentru tot ce inseamna proiecte de infrastructura din Romania finanțate din fonduri europene!

Un lucru este cert: Romania are un guvern ireresponsabil si habarnist, iar pe premier este foarte clar ca nu îl ia nimeni in serios!

Nu ii explic eu domnului Orban pentru ca a vazut si singur că toate proiectele pe care le-am semnat și lansat doar pe infrastructura rutiera însumează multe miliarde de euro. Sunt convins ca lucrul aceata a deranjat. Si a mai deranjat si faptul ca Romania a îndrăznit sa lanseze, intr-un mod accelerat, proiecte care asigurau o absorbție foarte mare.....restul este usor de dedus. 

Draga PNL, nu-ti transforma GUVERNUL din unul incompetent, in unul care isi tradeaza tara si pe romani". 

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close