Antena 3 CNN Actualitate Cum se negociază funcţiile în Guvern, prin ochii oamenilor din Obor: "Cin' să ia ciolanul mai mare, cin' să-l ia pe ăla mai mic"

Cum se negociază funcţiile în Guvern, prin ochii oamenilor din Obor: "Cin' să ia ciolanul mai mare, cin' să-l ia pe ăla mai mic"

Cetăţeanul C a dus în piaţă negocierile pentru formarea guvernului pe care politicienii le poartă de câteva zile în spatele uşilor închise. El a pus pe tarabă posturile de premier, miniştrii în viitorul Guvern și conducerea Parlamentului.

Cum se negociază funcţiile în Guvern, prin ochii oamenilor din Obor: "Cin' să ia ciolanul mai mare, cin' să-l ia pe ăla mai mic"
de Cristi Popovici    |    14 Dec 2020   •   17:30

Reporterul Antena 3, Cristi Popovici, alias Cetăţeanul C, şi-a imaginat cum decurg negocierile partidelor pentru cele mai importante funcţii în stat.

Şi a făcut asta în cea mai mare piaţă din Capitală, piaţa Obor.

În două boluri de sticlă, denumite ironic "Funcţii babane" şi "Ministere - bani fără număr", jurnalistul a pus bileţele cu funcţiile şi ministerele care se dispută în aceste zile pe scena politică. Şi a mai avut la el şi "Masa negocierilor"

Rând pe rând, oamenii au început să aleagă, dar să şi negocieze pentru funcţii.

Un cetăţean care a tras biletul de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost imediat luat la întrebări de o femeie care i-a cerut să meargă în Sectorul 1, pentru a strânge gunoaiele adunate în urma scandalului dintre primarul Clotilde Armand şi firma de salubrizare.

Un alt bărbat a tras biletul "Ministerul Sănătăţii". El a declarat: "Să fie unul deştept să facă treabă, naibii, ce e atâta lume amărâtă. Să deschidă spitale. Nu numai Covidul e, sunt bolnavi de inimă, de toate bolile posibile. Mulţi mor din cauza asta, nu mor că e numai Covid. Dacă te duci cu un bolnav la spital, nu te primeşte, stai agăţat."

Un pensionar care s-a ales cu portofoliul imaginar al Agriculturii a declarat că, dacă ar fi ministru, primul lucru pe care l-ar face ar fi să dea bani mai mulţi către ţărani, pentru sprijinirea producătorilor români.

Mesaje pentru politicieni, din oborul plin de oameni

Supărat pe clasa politică, un bărbat care a "câştigat" ministerul Transporturilor a avut un mesaj tranşant pentru politicieni: " Nu au facut nimic, absolut nimic. Bai frate, îşi bat joc de noi, mă."

Oamenii au primit cu amuzament demersul reporterului Antena 3 şi i-au acuzat pe politicieni că se ceartă de o săptămână pe funcţii şi ministere, în timp ce ţara suferă economic şi sanitar.

"Nu se înţeleg, cin' să ia ciolanul mai mare, cine pe ăla mai mic. Acolo e bătaie şi ne chinuie pe noi, ăştia mici, cetăţenii României", a spus un producător de mere, vânzător în piaţa Obor.

"Să nu se mai certe. Să facă treaba, că degeaba se ceartă. Să vadă lumea amărâtă. Să dea drumul la şcoli, că o să avem analfabeţi cum nu a fost România pe lumea asta. Nu contează că e PNL sau PSD, să pună mâna să muncească şi să facem ceva în ţara asta", a încheiat un vânzător de covrigi.

×
Subiecte în articol: Cetățeanul C
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close