Antena 3 CNN Actualitate Guvernul, răspuns halucinant pentru o mamă care și-a pierdut fiul în Colectiv

Guvernul, răspuns halucinant pentru o mamă care și-a pierdut fiul în Colectiv

Guvernul, răspuns halucinant pentru o mamă care și-a pierdut fiul în Colectiv
29 Feb 2016   •   10:15

Se implinesc 4 luni de la incendiul din Colectiv. Din păcate, tragedia din 30 octombrie, în urma căreia au murit 63 de oameni, nu a schimbat nimic în atitudinea şi mentalitatea politicienilor care ne conduc. Mama lui Cătălin Alexandru Simion, unul dintre tinerii care s-au stins în incendiul de la club, a cerut ajutorul Guvernului pentru a transforma locul groazei într-un memorial, în amintirea celor care au pierit doar pentru că au vrut să se distreze. Răspunsul venit din partea Executivului este halucinant.

Printr-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, o mamă care a pierdut tot ce avea mai de preţ în tragedia din 30 octombrie, a cerut înfiinţarea unui memorial în spaţiul de la Colectiv, locul care în urmă cu patru luni avea să schimbe o ţară întreagă.

„În data de 30 octombrie 2015, fiul meu, Cătălin Alexandru Simion, a murit în incendiul din clubul Colectiv. Familia mea v-a adresat un memoriu prin care aţi fost informat că a fost iniţiat un demers public de transformare a spaţiului în care a funcţionat Clubul „Colectiv", într-un MEMORIAL, pentru a le aminti tuturor că nepăsarea, incompetenţa şi corupţia ucid”, scria mama victimei în scrisoarea adrasată Executivului.

Premierul Dacian Cioloş nu a considerat însă că demersul ar trebui susţinut de Cabinetul pe care-l conduce. Ba mai mult, Guvernul nu s-a sinchisit nici măcar să transmită un punct de vedere către familia lui Cătălin Alexandru Simion. A urmat o altă solicitare către Guvern la jumătatea lunii februarie. De această dată, mama tânărului a atras atenţia Executivului că are şi obligaţii, nu doar drepturi:

„În Programul dumneavoastră de guvernare aprobat de Parlamentul României, aţi spus: „Societatea românească a fost martora unei tragedii fără precedent în istoria ei recentă Această realitate tragică a creat un orizont de aşteptare la nivelul societăţii care a mers dincolo de cauzele ei imediate şi care nu poate fi ignorat.Programul acestui Guvern trebuie să răspundă acestor realităţi şi să găsească soluţii care să aibă efect atât în perioada limitată a mandatului primit, dar să şi pună bazele unor dezvoltări de structură în viitor".

Nici de această dată, premierul nu a exprimat un punct de vedere. Şi-a pus însă consilierul să facă acest lucru, iar răspunsul venit din partea cabinetului Cioloş este de-a dreptul halucinant.

''Multumim pentru email. Confirmăm recepţionarea acestei petiţii. Din păcate răspunsul este negativ. Va multumesc pentru înţelegere. Numai bine", a scris Anca Păduraru-Niculescu, consilierul de Stat în Comunicare si Relaţii cu Presa al primului ministru pentru, ca răspuns la solicitarea familiilor victimelor. Asta, în condiţiile în care, un Memorial al victimelor tragediei din 30 octombrie ar trebui să fie atât un semn împotriva neglijenţei autorităţilor, cât şi un mod de a celebra eroismul tinerilor care au pierit încercând să salveze vieţi.×
Subiecte în articol: colectiv guvern
Parteneri
Horoscop 1-15 aprilie 2023, cu Cristina Demetrescu. Eclipse şi karmă!
x close