Antena 3 CNN Actualitate Hackerul român care a spart serverele eBay rămâne în arest

Hackerul român care a spart serverele eBay rămâne în arest

Hackerul român care a spart serverele eBay rămâne în arest
22 Apr 2008   •   16:41

Cunoscut ca ?teroristul cyberspace?, tânărul Vlad Duiculescu rămâne în continuare în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia depusă de avocatul său. În instanţă, acesta a declarat că măsura arestării nu este justificată, faptele cauzând un prejudiciu doar la nivelul companiei, care ar fi trebuit să îşi refacă sistemul de securitate. Atacurile hackerului care opera sub pseudonimul ?Vladutz? nu au provocat pagube clienţilor, iar compania ar fi trebuit să ia măsuri de protecţie, susţine avocatul. Argumentele se pare că nu au fost însă suficiente pentru judecători, care au decis că tânărul va rămâne după gratii.

?Am intrat în sistem ca să arăt că pot?, a declarat Vlad Duiculescu în faţa judecătorilor, potrivit agenţiei Mediafax. După ce a fraudat conturile mai multor utilizatori eBay şi a fost urmărit, timp de trei ani, de Secret Service şi FBI, ?teroristul cyberspace? a fost prins la Bucureşti, pe 17 aprilie. El este acuzat că, în perioada 2005 ? 2007, a accesat în mod fraudulos şi repetat conturi de e-mail aparţinând angajaţilor eBay, cauzând un prejudiciu estimat la peste două milioane de dolari.

Tânărul şi-a început ?cariera de hacker? în urmă cu 3 ani, când avea 17 ani. Căutat de autorităţile americane, hackerul a fost prins după ce a încercat să vândă unor angajaţi ai eBay chiar programul pe care îl folosise ca să spargă site-ul. Acum, el riscă 15 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor informatice.

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close