Antena 3 CNN Actualitate Hackerul român urmărit de FBI şi de Secret Service, în arest preventiv

Hackerul român urmărit de FBI şi de Secret Service, în arest preventiv

Hackerul român urmărit de FBI şi de Secret Service, în arest preventiv
18 Apr 2008   •   08:54
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă de 29 de zile pe numele lui Vlad Duiculescu, hackerul român supranumit "teroristul cyberspace". El a fost reţinut sub acuzaţia că a furat 2 milioane de dolari din conturile site-ului de licitaţii on-line eBay. Pus sub urmărire de acum trei ani de Secret Service, Vlad Constantin Duiculescu este românul care la doar 17 ani a reuşit să pună pe jar oficialii unei întregi companii. El opera sub numele ?Vladutz?, accesând ilegal conturile mai multor utilizatori eBay, în perioada 2005 - 2007. Căutat de autorităţile americane, hackerul a fost prins, după ce a încercat să vândă unor angajaţi ai eBay chiar programul pe care îl folosise ca să spargă site-ul. Oficialii companiei au cerut ajutorul FBI.

Procurorii susţin că tânărul fura datele de identificare ale angajaţilor Ebay. Atrăgea clienţi în numele acestora şi îi păcălea. Ultima lovitură dată a fost în martie 2007. În ultimii doi ani, presa internaţională l-a denumit drept ?teroristul cyberspace?. Americanii ştiau că este din România, dar nu ştiau exact cine e. Procurorii au reuşit să îl identifice şi au aflat că este un tânăr care acum are 20 de ani, din Drumul Taberei.

Au declanşat urmărirea penală împotriva lui de mai bine de un an. El riscă 15 ani de închisoare pentru comiterea unor infracţiuni informatice. Cazul nu este singular. Presa italiană şi americană a relatat ani la rând despre o mulţime de fraude comise cu ajutorul internetului în care sunt implicaţi cetăţeni români. Valoarea fraudelor raportate se ridică la milioane de euro.

Antena 3

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close