Antena 3 CNN Actualitate Halucinant! Modul în care DNA ținea judecătorii în lesă

Halucinant! Modul în care DNA ținea judecătorii în lesă

Halucinant! Modul în care DNA ținea judecătorii în lesă
Sursa foto: foto: Pixabay.com
03 Mai 2019   •   22:54

Inspecția Judiciară a finalizat controlul la DNA referitor la cauzele penale care îi vizau pe magistraţi şi că peste 2.000 de judecători şi procurori erau vizaţi în aceste cauze, inclusiv judecători CCR sau membri CSM.

Consiliului Superior al Magistraturii i-a fost transmis acest raport privind rezultatele controlului făcut la DNA şi încheiat pe 5 aprilie, care urmează să fie analizat şi aprobat de secţiile de judecători şi procurori ale CSM. 

Oana Stancu Zamfir și Adrian Ursu au prezentat la ”Exces de putere” o serie de cifre din concluziile acestui raport. Acestea evidențiază faptul că era o practică obișnuită în rândul procurorilor DNA de a pune presiune pe judecători cu aceste dosare.

”În concluzii se vorbește despre autorizațiile de interceptare. În raport scrie că exploatarea informațiilor obținute în baza acelor mandate s-a realizat după cinci ani, perioadă în care dosarele au fost ținute la sertar. O altă informație gravă: pe rolul instanțelor au fost mii de cereri de interceptare. 5935 de astfel de solicitări. În acest număr nu sunt cuprinse și cererile făcute pe siguranța națională. Au existat cazuri în care la structurile teritoriale DNA se adresau direct instanței, fără referat. Au fost cazuri în care doar anumiți judecători s-au ocupat de aceste cereri. La nivel național, nivelul de admitere a fost de 97,8%. Au fost instanțe unde a fost 100% (...) Au fost extrem de multe clasări, cele mai multe înainte de înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați” a spus jurnalistul Berta Popescu la Antena 3.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close