Antena 3 Actualitate Haos în Sănătate: Acreditarea unui mare spital a fost retrasă

Haos în Sănătate: Acreditarea unui mare spital a fost retrasă

de Maria Sabu    |    15 Iul 2020   •   14:50
Haos în Sănătate: Acreditarea unui mare spital a fost retrasă
Sursa foto: Hepta

Haos în Sistemul Sanitar din România. Se parecă că Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș i-a fost suspendată acrediatarea. Măsura este luată până la remedierea deficiențelor semnalate în Blocul Operator de la Ortopedie-Traumatologie.

Instrumente medicale ruginete, vechi de peste 20 de ani au fost descoperite în instituție. De asemenea, au fost găsiți și pereți scorojiți, dar și aparate defecte.

O improvizaţie unde se aruncă ilegal sângele contaminat

Decizia a venit din partea Autorității Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) după ce deputatul Emanuel Ungureanu a scris pe Facebook că a găsit un „dezastru” la unitatea medicală.

Emanuel Ungureanu atrăgea atenția  în luna iunie că în sala de operații de la Ortopedie-Traumatologie instrumentarul medical este vechi de 20 de ani şi ruginit, pereții sunt scorojiți iar în sală funcționează o chiuvetă din tablă de alamă ruginită, „o improvizaţie unde se aruncă ilegal sângele contaminat după operaţii”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close