Antena 3 CNN Actualitate Haos pe bani publici la Inspectoratul pentru Controlul Transportului Rutier

Haos pe bani publici la Inspectoratul pentru Controlul Transportului Rutier

Haos pe bani publici la Inspectoratul pentru Controlul Transportului Rutier
Sursa foto: Foto: INTACT Images
22 Apr 2012   •   12:39

Haos pe bani publici la Inspectoratul pentru Controlul Transportului Rutier. În timp ce şeful instituţiei susţine că a acordat peste 3.000 de amenzi transportatorilor, în sistemul unic de înregistrare figurează doar 71 de sancţiuni. Nimeni nu ştie să explice unde sunt restul amenzilor şi nici ce s-a întâmplat cu milioanele de euro încasate de stat.

Potrivit informaţiilor care apar pe pagina de internet a Inspectoratului de stat pentru Controlul Transportului Rutier, în perioada 1-15 martie s-au acordat 1.406 sancţiuni transportatorilor în valoare de aproape 1,6 milioane de euro. Şeful ISCTR, dublează însă cifrele din vorbe.

Niciuna dintre cifrele Ispectoratului pentru Controlul Rutier nu se potriveşte însă cu datele reale. În registrul electronic al operatorilor de transport sunt înregistrate doar 71 de sancţiuni de la înfiinţarea acestei instituţii, în decembrie 2011, iar în cont au intrat doar 160.000 de euro. De 25 de ori mai puţin decât declară şeful ISCTR.

Când a văzut că reporterii Antena 3 deţin cifrele reale, Virgiliu Cucliciu a dat o explicaţie halucinantă: procesele verbale stau în sertare până îşi angajează jurişti.

Şi foştii angajaţii ISCTR recunosc că nu au înregistrat în sistem majoritatea amenzilor din ordinul şefului lor, Virgiliu Cucliciu. Până în această lună nu au avut nici măcar tipizate pentru a înregistra amenzile iar sancţiunile au fost notate în agendele personale ale inspectorilor.

La insistenţele reporterilor de a arăta procesele verbale prin care au fost sancţionaţi transportatorii, şeful ISCTR şi-a pierdut cumpătul.

Jurnaliştii Antena 3 au mai dezvăluit în urmă cu două săptămâni că şeful ISCTR aranjează transportul turiştilor pentru agenţia de turism a soţiei sale. În urma materialului difuzat, ministrul Transporturilor a decis efectuare unei anchete la Inspectoratul pentru Controlul Transportului Rutier.

×
Subiecte în articol: bani publici bani reporteri dezvaluiri
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close