Antena 3 CNN Actualitate Harghita. Concurs de atelaje trase de doi cai, pentru promovarea sportului

Harghita. Concurs de atelaje trase de doi cai, pentru promovarea sportului

Harghita. Concurs de atelaje trase de doi cai, pentru promovarea sportului
23 Iun 2008   •   10:10

Pasionaţii sportului ecvestru au avut parte de un adevărat spectacol în acest weekend! În localitatea Homorod Băi, din Harghita, a avut loc un concurs de atelaje trase de doi cai. Competiţia a atras echipe din întreaga ţară. Concursul de atelaje, ajuns la a doua ediţie, a fost organizat de clubul de echitaţie de la Homorod, cu scopul de a promova acest sport şi în zona Odorhei. De altfel, în alte zone din Harghita, precum Gheorgheni sau zona Ciucului, concursurile de atelaje au devenit o tradiţie, iar sportivii din zonă au obţinut deja numeroase medalii de aur în competiţiile naţionale.

Echitaţia este însă un sport costisitor: spre exemplu, preţul unui cal de rasă pentru curse porneşte de la 10.000 de euro şi poate ajunge până la 30.000 de euro. În plus, echipamentul indispensabil la antrenamente şi în competiţii costă între 5.000 şi 20.000 de euro.

Concurs de atelaje trase de doi cai


Numeroşi locuitori din zona Odorhei au venit să vadă competiţia, deşi afară era deja foarte cald. În timp ce concurenţii făceau ultimele pregătiri înainte de a intra în competiţie, spectatorii au putut urmări o demonstraţie de lupte medievale, pusă în scenă de un grup de tineri din Covasna. În competiţie s-au înscris concurenţi din toate zonele ţării, sportivi de performanţă pentru care pasiunea pentru sportul ecvestru s-a transmis din generaţie în generaţie.

Organizatorii concursului speră ca hipodromul de la Homorod, unde a avut loc competiţia de atelaje, să fie omologat, astfel încât să poată găzdui, în următorii ani, şi competiţii internaţionale.

Antena 3

×
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close